Verslo ir rinkų naujienos » Ilgiausias išpardavimas Azijoje per šešioliką metų


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2018-09-13 02:00.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=27917


MSCI Asia Pacific indeksas trečiadienį smuktelėjo jau net dešimtą kartą iš eilės, tad tuo pačiu jo metinis kritimas padidėjo iki penkių procentų. Tokios ilgos nuosmukio serijos investuotojai nematė nuo pat 2002 metų.

Tokiai tendencijai yra daug priežasčių. Visų pirma tai prekybos karas, kuris didina nežinomybę, nepasitikėjimą, taip pat stiprėjantis Amerikos doleris, nestabilumas besivystančiose rinkose ir meškų rinka kalbant apie Kinijos akcijas.

„Azijos kompanijų akcijos nukentėjo dėl didėjančios įtampos prekybos karuose su Jungtinėmis Amerikos Valstijomis, taip pat dėl stiprėjančio dolerio ir blogos padėties kylančiose rinkose. Benzino į ugnį įpila Kinijos silpnumas“ - tikino AMP Capital Investors atstovas Nader Naeimi.

Japonijos akcijų rinkos vienas iš pagrindinių indeksų Topix trečiadienio prekybos sesiją baigė pasikoregavęs žemyn 0,5 procento, Hang Seng indeksas krito 0,3 procento, o Shanghai Composite indekso vertė nusirito iki žemiausio lygio per pastaruosius ketverius metus.

Nuo šių metų pradžios Topix vertė krito septyniais procentais, Hang Seng indeksas susitraukė dvyliką procentų, o Kinijos pagrindinio akcijų rinkos indekso Shanghai Composite vertė smuko jau beveik penktadaliu.