Verslo ir rinkų naujienos » Sustabdyta prekyba dviem produktais paremtais kriptovaliutomis


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2018-09-10 16:04.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=27901


Amerikos Vertybinių popierių ir biržos komisija (SEC) pranešė apie tai, jog nedelsiant sustabdo prekybą dviem investiciniais produktais, kurie paremti kriptovaliutomis, skelbia naujienų agentūra Reuters.

Savo sprendimą minima priežiūros institucija grindžia tuo, kad rinkoje yra neaiškumas, ar minėti produktai yra ETF tipo fondai.

Kalba vyksta apie Bitcoin Tracker One ir Ether Tracker One, kuriais prekyba sustabdyta mažiausiai iki rugsėjo dvidešimtos dienos.

Minimi investiciniai produktai paremti virtualių valiutų verčių sekimu. Jais yra prekiaujama Nasdaq vertybinių popierių biržoje Stokholme, tačiau jais prekiauti gali ir amerkiečiai. XBT Provider AB sukūrė Bitcoin Tracker One ir Ether Tracker One finansinius instrumentus.

Iki šiol Amerikos Vertybinių popierių ir biržos komisija (SEC) laikėsi griežtos pozicijos ir neleido pradėti prekiauti ETF fondais, kurie būtų paremti bitkoinu ar kokiomis kitomis kriptovaliutomis. Tačiau investicinės įmonės skatina kitų rūšių investicijas, kuriomis stengiasi palengvinti prekybą virtualiomis valiutomis. Kai kurie iš šių investicinių produktų yra vadinami ETF vardu, tačiau su tuo nesutinka Amerikos priežiūros tarnyba.

Kai kurie investicinių paslaugų rinkos dalyviai, tarp jų ir didžiausias ETF fondų siūlytojas BlackRock, paragino reguliavimo institucijas suderinti ETF ir kitų tipų investicinių produktų aprašymo terminus.