Verslo ir rinkų naujienos » Naujienų gausa Baltijos rinkoje prekybos aktyvumo stipriai neišjudino


Autorius: SEB bankas, Parašyta: 2018-08-09 10:23.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=27740


JAV rinkose labai rami diena „S&P 500“ -0,03 procento. Europos rinkose nebuvo vieningos krypties, pokyčiai buvo minimalūs „STOXX 600“ -0,2 procento.

JAV paskelbė naujas sankcijas Rusijai už šiais metais Didžiojoje Britanijoje panaudotą nervus paralyžiuojančią kovinę medžiagą prieš buvusį dvigubą agentą S. Skripalį ir jo dukrą. Reaguojant į tai, rublis JAV dolerio atžvilgiu nukrito apie 3,4 proc. ir pasiekė žemiausią lygį nuo 2016 lapkričio mėnesio. „Brent“ tipo naftos kaina krito 2,9 procento dėl intensyvėjančio prekybos karo tarp dvejų didžiausių pasaulio ekonomikų.

Investuotojai nerimauja, kad greitai neišsispręsiantis konfliktas gali sulėtinti pasaulio ekonomikos augimą ir galimai įtakos naftos paklausą. Kiek netikėtai šiame kontekste išsiskiria Azijos akcijų rinkos, kurios šįryt kyla „HANGSENG“ +0,9 procento.

Tradiciniu vasaros sezono neaktyvumu pasižymėjusioje Baltijos šalių biržoje buvo paskelbti kelionių operatoriaus „Novaturas“ rezultatai. Bendrovės pirmo pusmečio pelnas kilo 24 procentais iki 4,4 mln eurų. Taip pat verta paminėti, jog ilgametis Šiaulių banko investuotojas ERPB pasinaudojo paskolos konvertavimo į akcijas galimybe. Tai buvo atlikta su likusia paskolos suma siekusia 20 mln. Eur. (konversijos kaina 0,35 eur už akciją).

Bendrovė „Grigeo“ paskelbė investuotojus nudžiuginusius rezultatus. Pusmečio pelnas prieš mokesčius kilo net 130 procentų iki 7,8 mln. eurų.