Verslo ir rinkų naujienos » Kinija taip pat taikys muitus importui iš Amerikos


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2018-08-08 16:19.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=27737


Kinijos prekybos ministerija šiandien po pietų pranešė, kad taikys dvidešimt penkių procentų muitą šešiolikos milijardų dolerių vertės prekių importui iš Amerikos.

Muito mokestis Kinijoje bus taikomas iš Amerikos importuojamiems automobiliams, naftai, anglims, chemikalams, medicinos įrangai ir kitoms prekėms.

Šis pranešimas pasirodė po to, kai kiek anksčiau Jungtinių Amerikos Valstijų prekybos atstovų biuras išleido galutinį sąrašą šešiolikos milijardų dolerių vertės Kinijos prekių, kurioms bus taikomi importo mokesčiai.

Amerika minėtos vertės importui iš Kinijos dvidešimt penkių procentų muito mokestį pradės taikyti nuo šių metų rugpjūčio dvidešimt trečios dienos, kaip, beje, ir kinai. Tad bendrai mokestis bus taikomas penkiasdešimties milijardų dolerių vertės prekių ir paslaugų importui iš minimos Azijos šalies.

Priminsime, kad Amerika nuo šių metų liepos šeštos dienos jau pradėjo taikyti mokestį trisdešimt keturių milijardų dolerių vertės prekių ir paslaugų importui iš Kinijos.

Akivaizdu, kad tarp dviejų šalių, kurių ekonomikos šiuo metu yra pačios didžiausios pasaulyje, vis labiau didėja įtampa ir priešprieša prekybos srityje. Prognozuojama, kad gali dar labiau ūgtelėti prekių kiekis, kurioms ateityje abi šalys taikys importo muitus.