Verslo ir rinkų naujienos » Mokesčių sumažinimas bankų pelnus padidino 9 mlrd. dolerių


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2018-08-08 15:12.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=27736


Bankai buvo vieni didžiausių naudos iš verslo mokesčių sumažinimo gavėjų, kai gruodį respublikonai paskubomis priėmė šį sprendimą. Jų antrojo ketvirčio ataskaitose pateikiama daug informacijos apie tai, kaip didžiausios JAV finansų institucijos vertina savo darbuotojus, klientus ir investuotojus.

Dvidešimt trys finansų sektoriaus atstovės, kurias Amerikos Federalinis Rezervų bankas laiko svarbiausiomis, dėl mokesčių sumažinimo per pirmą šių metų pusmetį, remiantis jų finansinėmis ataskaitomis, vidutiniškai sutaupė po 388 milijonus dolerių, o bendrai - 8,924 mlrd. dolerių. Tuo pačiu metu jos likvidavo 3,2 tūkstančius darbo vietų.

Kreditavimas, t.y. jų pagrindinis indėlis į ekonomiką, per pirmus šešis šių metų mėnesius Amerikoje paaugo 0,9 procento. Tačiau prieš metus iki mokesčių sumažinimo šis prieaugis buvo beveik dvigubai didesnis.

Daugiausiai naudos iš to, kad bankai sumokėjo mažesnius mokesčius, gavo jų akcininkai arba investuotojai. Po to, kai per pirmą šių metų pusmetį finansų institucijos uždirbo didesnius pelnus, jos paskelbė, kad iki kitų metų vidurio dividendams ir kitoms išmokoms papildomai skirs daugiau nei 28 mlrd. dolerių vertės didesnes lėšas.

Bankų asmeninės išlaidos padidėjo vidutiniškai 5,9 procento, t.y. tokiu pačiu tempu kaip ir jų bendros pajamos. Atsižvelgiant į atleidimų mastą, tie darbuotojai, kurie išliko, uždirbo daugiau.

Taip atrodo pradinė didžiausių bankų reakciją į netikėtą pinigų srautą. Tačiau iš pastarosiomis savaitėmis paskelbtų ataskaitų taip pat matyti, kad bankų valdybos vis dar skaičiuoja, koks bus galutinis mokesčių sumažinimo rezultatas. Pavyzdžiui, paaiškėjo, kad daugeliui klientų nereikia tiek finansavimo, kiek anksčiau, nes jie taip pat pasinaudojo mokesčių sumažinimu.

„Jie pasinaudojo šiais pinigais padidindami savo investicijas, užuot skolindamiesi pinigus iš mūsų. Mes vertiname tai kaip skolinimosi atidėjimą, kuris paspartės, jei ekonomika ir toliau augs“ - sakė Financial Corp. banko finansų direktorius David Turner.