Verslo ir rinkų naujienos » Ar jau pasiektas veiklos rezultatų pikas?


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2018-08-07 16:43.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=27727


Per antrą šių metų ketvirtį vieną iš pagrindinių Amerikos akcijų rinkos indeksų Standard&Poor’s500 sudarančios įmonės ir bankai pasiekė iš ties įspūdingus veiklos rezultatus, tačiau ar investuotojai juos įvertino?

Atrodo, jog investuotojai bijo, kad bendrovių veiklos rezultatai jau pasiekė aukščiausią tašką. Tačiau kaip pažymi Bloomberg naujienų agentūra, analitikai, kurie dabartiniu metų laiku yra linkę mažinti savo prognozes, šiuo metu elgiasi priešingai ir jas didina.

S&P500 indeksą sudarančių įmonių ir bankų pelnų prognozės kitiems metams buvo kilsteltos bendrai vidutiniškai 7,6 procento, arba labiausiai nuo pat 2012 metų.

Nors signalai, rodantys, kad Amerikos ekonomika stiprėja, per paskutines penkias savaites padėjo S&P500 indeksui augti, tačiau investuotojų reakcijos į įmonių ataskaitas buvo kraštutinės, o tai parodė neaiškias perspektyvas.

Nuo rugpjūčio pradžios S&P500 įmonių ir bankų akcijų kainų pasikeitimai, kurie buvo po paskelbtų veiklos rezultatų kitą dieną, t.y. paaugo arba sumažėjo vidutiniškai 3,9 procento, kas remiantis Goldman Sachs banko duomenimis, buvo didžiausi pokyčiai per pastaruosius beveik dvejus metus.

„S&P500 perspektyvos nėra prastos, tačiau kai kurie žmonės stebisi, kodėl jis neauga labiau“ - sakė Credit Suisse banko Amerikos akcijų rinkos strategas Jonathan Golub, kuris tuo pačiu atkreipė dėmesį, kad investuotojų nuotaikos prastėja dėl prekybos karo ir nežinomybės, kas nutiks kitais metais.

„Mes turime solidų darbo vietų augimą, stiprią ekonomiką, du sėkmingus rezultatų skelbimo sezonus - mums tai puiki aplinka“ - pareiškė pagrindinis Leuthold Weeden Capital Management LLC investavimo strategas Jim Paulsen. Tokiomis aplinkybėmis, kaip pabrėžia jis, sunku turėti neigiamą požiūrį, tačiau jūs turite prisiminti apie daugybę grėsmių.