Verslo ir rinkų naujienos » Naujausia darbo rinkos ataskaita suteikia vilties


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2018-07-11 15:24.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=27577


Wharton School finansų profesorius Jeremy Siegel mano, kad naujausia birželio mėnesio Amerikos darbo rinkos ataskaita suteikia vilties dėl akcijų rinkos augimo.

Jis yra žinomas dėl savo optimistiškų prognozių Amerikos akcijų rinkos atžvilgiu. Tačiau neseniai jis paragino investuotojus būti atsargiais. Tačiau jo optimizmas padidėjo po to, kai penktadienio Amerikos darbo rinkos ataskaita pasirodė, anot jo, esanti geriausia įmanoma.

Jeremy Siegel mano, kad po naujienų apie spartų darbo vietų skaičiaus augimą, padidėjusį dalyvių skaičių ir mažesnį spaudimą bedarbystei, Amerikos Federalinis Rezervų bankas gali sulėtinti palūkanų normos didinimo tempą, kas, jo nuomone, buvo svarbus veiksnys stabdantis augimą akcijų rinkoje.

„Tai reiškia, kad yra tikimybė, kad Fed šiemet keturis kartus nepadidins palūkanų normos ir mes neturėsime jokių sunkumų dėl darbo rankų prieinamumo“ - sakė minimas profesorius.

Jis pabrėžė, kad norėtų, kad kitą mėnesį būtų patvirtinta ši tendencija.

„Aš vis dar labai atsargus, bet buvau laimingas penktadienį. Mums reikia žmonių, nedalyvaujančių darbo rinkoje, kad jie į ją įeitų ir sumažintų spaudimą. Mes galime sparčiai augti be pernelyg didelio Fed palūkanų padidinimo“ - reziumavo Wharton School finansų profesorius Jeremy Siegel.