Verslo ir rinkų naujienos » Yra signalas apie artėjančią recesiją


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2018-07-11 01:50.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=27572


Indikatorius, kuris per pastaruosius pusę amžiaus buvo veiksmingas signalizuojant apie artėjantį nuosmukį arba recesiją Amerikoje, kaip tik „užsidegė raudonai“, teigia Leuthold Group vyriausiasis investicijų strategas Jim Paulsen.

Pirmą kartą nuo 2007-2009 metų nuosmukio JAV kompanijų, turinčių mažiausią investavimo reitingą, obligacijų premija pasiekė du procentus. Apie tai pranešė Leuthold analitikai, kurie palygino pajamingumų skirtumą tarp kompanijų obligacijų, kurioms Moody’s Investors Service yra suteikusi Baa lygio reitingą ir Amerikos dešimties metų trukmės valstybinių obligacijų.

„Mes nesame tikri, kodėl dviejų procentų skirtumas buvo toks veiksmingas prognozuojant nuosmukį nuo 1970 metų“ - teigė Jim Paulsen.

„Šis mažiau pastebėtas rodiklis per pastaruosius penkiasdešimt metų turėjo pakankamai didelį ryšį su nuosmukiu, kad nebūtų ignoruojamas“ - pridūrė jis.

Leuthold Group vyriausiasis investicijų strategas atkreipė dėmesį, kad rodiklis buvo veiksmingas prognozuojant šešis iš septynių ankstesnių ekonomikos nuosmukių. Tuo pačiu metu jis pripažino, kad kiti rodikliai kol kas dar nenumato recesijos.

Skirtumas tarp Moody’s Corporate Baa Bond indekso ir Amerikos dešimties metų trukmės valstybinių obligacijų pajamingumo du procentus pasiekė birželio dvidešimt aštuntą dieną. Praėjusios savaitės pabaigoje šis rodiklis sudarė 1,96 procento.