Verslo ir rinkų naujienos » Fintech atstovė gali DAX indekse pakeisti Commerzbank


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2018-07-05 16:17.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=27552


Antras pagal dydį Vokietijos bankas Commerzbank gali iškristi iš trisdešimties didžiųjų šios šalies įmonių ir bankų indekso DAX. Na o vietoj jo į indeksą gali būti įtraukta fintech atstovė Wirecard.

Minimo banko akcijų kaina jau keletą savaičių yra mažesnė nei dešimt eurų. Nuo šių metų pradžios Commerzbank kapitalizacija susitraukė trečdaliu ir šiuo metu siekia 10,5 mlrd. eurų. Tad pagal vertę tarp didžiųjų Vokietijos įmonių ir bankų, kurių akcijomis prekiaujama biržoje, šiuo metu minimas bankas yra tik trisdešimt ketvirtas.

Todėl padidėjo tikimybė, jog Commerzbank bankas gali iškristi iš pagrindinio Vokietijos akcijų rinkos indekso DAX, kuriame jis yra nuo pat 1988 metų.

Minimą banką šiame indekse gali pakeisti fintech atstovė Wirecard, kurios rinkos vertė nuo metų pradžios pašoko virš penkiasdešimt procentų ir jau yra didesnė nei Commerzbank, t.y. siekia 17,3 mlrd. eurų, bei viršija didžiausio šios šalies banko Deutsche Bank kapitalizaciją, kuri sudaro 12,8 mlrd. eurų.

Kad Wirecard patektų į minėtą indeksą, ji turi išsilaikyti tarp trisdešimties pačių vertingiausių Vokietijos kompanijų, o Commerzbank vertė turi nukristi žemiau trisdešimt penktos vietos.

Be to, pasirodė informacija, kad Deutsche Bank bankas gali iškristi iš Euro Stoxx 50 indekso. Jo akcijų kaina taip pat jau nusmuko žemiau dešimties eurų, o nuo metų pradžios šio banko rinkos vertė susitraukė 41,3 procento. Sprendimas bus priimtas rugsėjo trečią dieną.