Verslo ir rinkų naujienos » Kinų investicijos Amerikoje sumažėjo net 92 procentais


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2018-06-21 14:57.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=27477


Per pirmus penkis šių metų mėnesius Kinijos atstovų investicijos ir įsigijimai Jungtinėse Amerikos Valstijose sumažėjo iki 1,8 mlrd. dolerių arba net 92 procentais, skelbia Rhodium Group.

Atsižvelgiant į kinų per minimą laikotarpį atliktus aktyvų pardavimus, grynoji sandorių vertė yra neigiama ir siekia 7,8 mlrd. dolerių. Tai reiškia, kad Kinijos atstovai iš Amerikos daugiau atsiėmė lėšų nei ten investavo.

Pirmieji penki šių metų mėnesiai parodė, kad ši tendencija, kuri jau buvo matoma antrąjį 2017 metų pusmetį, ir toliau išlieka.

Pagrindinė to priežastis - tai padidėjusi įtampa tarp Amerikos ir Kinijos prekybos santykiuose, bei taip pat Pekino valdžios institucijų veiksmai, ribojantys Kinijos bendrovių užsienio investicijas.

2016 metais Kinijos atstovų užbaigtų sandorių Amerikoje vertė pasiekė rekordinius keturiasdešimt šešis milijardus dolerių. Bet jau praėjusiais metais ji smuktelėjo iki dvidešimt devynių milijardų dolerių.

„Numatytų susijungimų ir įsigijimų eilė sutrumpėjo, o vidutinės sandorių vertės yra mažesnės nei ankstesniais laikotarpiais“ - rašoma Rhodium Group analitikų pranešime.