Verslo ir rinkų naujienos » Kinijoje žema IPO kaina, o po to ralis


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2018-06-13 17:54.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=27435


Kintamoje Kinijos vertybinių popierių rinkoje, kurios vertė viršija septynis trilijonus dolerių, bent vienas dalykas yra tikras: tai žema kaina IPO metu, o po to beprotiškas ralis.

Šios šalies reguliuojančiosios institucijos taikomi apribojimai reiškia, kad bendrovės debiutuoja biržoje esant akcijos kainos ir pelno tenkančio vienai akcijai rodikliui P/E ties 23, arba ties mažesne reikšme. Verslininkams nėra kito pasirinkimo, kaip priimti dirbtinai žemą vertinimą, o tada žiūrėti, kaip kursas toliau didėja iki dienos limito.

Bet tai gali pasikeisti, bent jau kalbant apie kai kurias įmones. Analitikai nurodo, kad vertinimo apribojimai nebus taikomi įmonėms, kurios pirmą kartą parduoda Kinijos depozitoriumo pakvitavimus (CDR). Šie nauji instrumentai yra skirti pritraukti į vietinę rinką dideles Kinijos technologijų kompanijas, kurių akcijomis prekiaujama Amerikos biržose, t.y. tokias kaip Alibaba, Baidu ar NetEase.

Xiaomi kompanija, kuri rengiasi debiutuoti Honkongo biržoje, iš CDR pardavimo nori gauti penkis milijardus dolerių.

„Jiems reikia atlaisvinti vertinimo apribojimus, kitaip CDR nepasiteisins“ - pareiškė Eastspring Investments 70 mlrd. dolerių vertės aktyvų valdytojas Ken Wong.