Verslo ir rinkų naujienos » Vokietijos ZEW indeksas susitraukė labiau nei laukta


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2018-06-12 13:09.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=27422


Šį mėnesį Vokietijos ZEW indeksas, kuris atspindi investuotojų ir analitikų lūkesčius bei kuris yra skirtas numatyti ekonominius pokyčius per artimiausius šešis mėnesius, susitraukė labiau nei laukta.

Birželį minimo indekso neigiama reikšmė ūgtelėjo nuo 8.2 iki 16.1, kai laukta, jog pakils tik iki vidutiniškai neigiamos 14.6 reikšmės. Šiais metais Vokietijos ZEW indeksas susitraukė jau ketvirtą mėnesį ir yra žemiausiai nuo pat 2012 metų.

Tuo tarpu dabartinės situacijos vertinimo ZEW indeksas šį mėnesį palyginus su geguže, krito nuo 87.4 iki 80.6 reikšmės. Šiuo atveju laukta, jog jis sumažės iki vidutiniškai 85 reikšmės.

Analogiškas euro zonos ZEW indeksas, kuris atspindi šios zonos investuotojų ir analitikų lūkesčius, per minimą laikotarpį driokstelėjo gerokai labiau nei laukta bei tuo pačiu atsidūrė neigiamoje teritorijoje. Jo reikšmė krito nuo 2.4 iki minus 12.6, kai prognozuota, jog ji išliks teigiama ir sieks vidutiniškai 0.1.

„Neseniai padidėjusi prekybinio ginčo su Amerika eskalacija ir baimės dėl naujos Italijos vyriausybės, vykdančios politiką, galinčią destabilizuoti finansų rinkas, paliko ženklą Vokietijos ekonomikos perspektyvos srityje. Be to, Vokietijos pramonė pranešė apie blogesnius nei tikėtinus eksporto, gamybos ir gaunamų užsakymų skaičius“ - sakė ZEW instituto prezidentas Achim Wambach.