Verslo ir rinkų naujienos » Rinka ignoruoja riziką susijusią su referendumu Šveicarijoje


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2018-06-08 16:41.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=27412


Nordea banko valiutų rinkos strategas Andreas Steno Larsen atkreipia dėmesį, jog rinka visiškai ignoruoja riziką, kad sekmadienį Šveicarijoje vyksiančiame referendume gali būti priimti žalingi bankinei sistemai pokyčiai.

Sekmadienį šveicarai referendume nuspręs, ar tik Centrinis bankas turės teisę kurti pinigus. Vyrauja nuomonė, jog referendume bus balsuojama „ne“, nes tiek šalies valdžia, tiek finansininkai bei Centrinis bankas tai vertina neigiamai. Tačiau Andreas Steno Larsen įspėja dėl pernelyg didelio įsitikinimo.

„Rinkos iki šiol visiškai ignoravo „taip“ balsavimo riziką“ - pabrėžė jis.

Anot Nordea banko valiutų rinkos stratego, jei pasiūlymui netikėtai būtų pritarta, tuomet galima tikėtis likvidumo šoko pinigų rinkoje ir franko nuvertėjimo iki 1,30 frankų už eurą.

„Šveicarijos franko vertinime šiuo metu nematome rizikos priemokos, o tai reiškia, kad referendume galimas „taip“ būtų absoliutus šokas finansų rinkoms“ - sakė Andreas Steno Larsen.

Jis tuo pačiu pripažino, kad nors baziniame Nordea banko scenarijuje numatyta, jog referendume pateiktas pasiūlymas bus atmestas, tačiau tuo pačiu balsavimas „taip“, tikrai nėra įvykis su nuline tikimybe.