Verslo ir rinkų naujienos » Brazilija gali būti dar vienas krentantis domino kauliukas


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2018-06-07 17:20.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=27403


Po Argentinos ir Turkijos, Brazilija gali būti kita besiformuojanti ekonomika, kurioje gali kilti tokių pat ar panašių problemų, perspėja finansų rinkų specialistas Mohamed El-Erian.

Vakar Brazilijos realas pastebimai silpnėjo nepaisant Centrinio banko pasiūlytų papildomų 1,5 mlrd. dolerių vertės apsikeitimo sandorių, kuriais siekta sustabdyti šalies valiutos pigimą.

Šiandien šios šalies nacionalinė valiuta vėl pinga.

Mohamed El-Erian mano, kad Brazilijos politikos formuotojai yra pavojingoje situacijoje ir turi labai mažai erdvės daryti klaidas. Buvęs investicinės kompanijos Pimco vadovas, o dabar pagrindinis draudimo kompanijos Allianz SE patarėjas dar gegužės mėnesio pradžioje buvo įspėjęs apie besivystančių šalių valiutų silpnumą.

Tuomet jis rėmėsi Harvardo universiteto ekonomiste Carmen Reinhart, kuri išsakė panašią nuomonę.

Mohamed El-Erian teigė, jog didesnės naftos kainos, didėjančios palūkanų normos ir stiprėjantis doleris išbandys kelių besivystančių rinkų saugumą ir jų pasirengimą reaguoti į besikeičiančią ekonominę politiką.

Artėjant vakarui valiutų rinkoje už vieną dolerį buvo mokama po 3.8759 realus, arba 1,41 procento daugiau nei vakar, na o mūsų valiuta Brazilijos valiutos atžvilgiu buvo pabrangusi 1,7 procento iki 4.57771 realo. Nuo metų pradžios doleris ir euras realo atžvilgiu atitinkamai sustiprėjo 17,6 ir 16,3 procento.