Verslo ir rinkų naujienos » 2019 metais aukso kaina gali pasiekti 1400 dolerių


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2018-06-06 15:06.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=27392


Ateinantys mėnesiai gali būti ypač nepalankūs auksui, tačiau nuo ketvirtojo ketvirčio jo kaina turėtų augti dėl numatomo Amerikos dolerio susilpnėjimo, tikina TD Securities strategijos vadovas Bart Melek.

Amerikos dolerio sustiprėjimas lėmė tai, jog auksas nuo balandžio vienuoliktos dienos atpigo apie penkis procentus. Po pietų biržoje už Trojos unciją šio metalo buvo mokama po 1295.62 dolerius, arba nežymiai daugiau nei vakar.

„Laikui bėgant bus vis mažiau priežasčių laikyti Amerikos dolerį, kas greičiausiai pakeis srautų kryptį. Manome, kad artėjant 2019 metams doleris pradės silpnėti, o tai bus galingas postūmis aukso kainų augimui“ - tikino Bart Melek.

TD Securities strategas prognozuoja, kad vidutinė aukso kaina kitų metų ketvirtą ketvirtį pasieks 1375 dolerius už Trojos unciją, be to, ji gali pakilti iki 1400 dolerių, arba iki aukščiausio lygio nuo pat 2013 metų.

Tuo tarpu trumpalaikėje perspektyvoje jis nesitiki, jog aukso kaina dėl stipraus dolerio atsities. Anot jo, per trečią šių metų ketvirtį vidutinė šio vertingojo metalo kaina sieks 1290 dolerių už unciją, na o per ketvirtą ketvirtį - 1300 dolerių už Trojos unciją.

Nuo šių metų pradžios auksas atpigo apie vieną procentą, o per pastaruosius vienerius metus jo kaina faktiškai nepakito.