Verslo ir rinkų naujienos » W.Buffett įsigijo dar daugiau Apple, Monsanto ir Teva akcijų


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2018-05-16 16:23.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=27282


Legendinio investuotojo ir milijardieriaus Warren Buffett investicinė kompanija Berkshire Hathaway per pirmą šių metų ketvirtį aktyviai veikė rinkoje bei įsigijo dar daugiau informacinių technologijų milžinės Apple bei kitų įmonių akcijų.

Minimos bendrovės turimas akcijų kiekis buvo padidintas dar net 44,9 procento iki 239,6 mln. vienetų. Į Apple akcijas Berkshire Hathaway investavo dar net 14,8 mlrd. dolerių, ir dabar pagal valdomą akcijų paketą yra antroje vietoje po kitos investicinės kompanijos Vanguard Group.

„Žinoma, man patinka Apple. Mes nusipirkome penkis procentus šios bendrovės akcijų ir norėtume turėti šimtą procentų“ - tikino Warren Buffett.

Tuo tarpu turimas farmacijos bendrovės Teva akcijų kiekis per praėjusį ketvirtį buvo padidintas dar net daugiau nei dvigubai, t.y. 114,77 procento, o Monsanto - 62 procentais iki beveik devyniolikos milijonų vienetų.

Tačiau per pirmą šių metų ketvirtį Berkshire Hathaway investicinė kompanija ne tik pirko, tačiau ir pardavinėjo kai kurių įmonių nuosavybės vertybinius popierius. Štai turimas Verisk Analytics akcijų kiekis sumažintas net 81,79 procento iki 284,8 tūkstančių vienetų, o energetikos bendrovės Phillips 66 akcijų kiekis sumažintas 43,4 procento.

Be to, galutinai buvo parduotos visos turėtos IBM bendrovės akcijos, kurios gana ilgai buvo minimos investicinės bendrovės portfelyje ir tuo pačiu tai buvo viena iš didžiausių pozicijų.