Verslo ir rinkų naujienos » Amerikoje ūgtelėjo mažmeninė prekyba


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2018-05-15 16:55.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=27276


Per antrą šių metų pavasario mėnesį mažmeninės prekybos apimtys Amerikoje ūgtelėjo ir prieaugis atitiko lūkesius. Be to, paaiškėjo, jog kovą šis rodiklis pakilo labiau nei prieš tai manyta.

Balandį mažmeninė prekyba šioje šalyje paaugo 0,3 procento. Mėnesį prieš tai šis rodiklis ūgtelėjo ne 0,6 procento, o 0,8 procento. Be to, tuo pačiu paaiškėjo, jog vasarį mažmeninė prekyba nepakito, nors anksčiau skelbta, jog smuktelėjo 0,1 procento.

Taip vadinama bazinė mažmeninė prekyba, kurią apskaičiuojant nėra atsižvelgiama į maisto paslaugų, automobilių, statybinių medžiagų ir degalų pardavimus, per praėjusį mėnesį ūgtelėjo 0,4 procento, kas atitiko lūkesčius. Kovą šis rodiklis pakilo 0,5 procento, nors prieš tai skelbta, jog tik 0,3 procento.

Per antrą pavasario mėnesį ūgtelėjo drabužių, statybinių medžiagų, baldų, bendro pobūdžio parduotuvių ir internetinių parduotuvių pardavimai.

Dėl brangusių degalų jų mažmeniniai pardavimai pinigine išraiška per balandį pasistiebė 0,8 procento, o automobilių mažmeniniai pardavimai paaugo tik 0,1 procento, kai mėnesį prieš tai šoktelėjo 2,1 procento. Atmetus šių dviejų prekių pardavimus, mažmeninė prekyba Amerikoje per praėjusį mėnesį pakilo 0,3 procento, kai laukta, jog prieaugis sudarys vidutiniškai 0,4 procento. Kovą šis rodiklis paaugo 0,4 procento, o ne 0,3 procento.

Drabužių pardavimai pakilo 1,4 procento, arba labiausiai nuo pat praėjusių metų kovo mėnesio, o baldų pardavimai ūgtelėjo 0,8 procento. Tačiau štai restoranų ir barų pardavimai smuko 0,3 procento, arba labiausiai nuo pat 2017 metų vasario, be to, krito sporto ir laisvalaikio prekių, sveikatos ir higienos priežiūros produktų bei elektronikos prekių pardavimai.

Metinis mažmeninės prekybos prieaugis balandį palyginus su kovu, sulėtėjo nuo 4,9 iki 4,7 procento.