Verslo ir rinkų naujienos » Silvano Fashion Group pelnas pašoko net 37,3 karto


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2018-05-11 15:39.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=27259


Moterų apatinio trikotažo gamyba ir pardavimu užsiimanti kompanija iš Estijos Silvano Fashion Group, kurios akcijomis prekiaujama Talino ir Varšuvos biržose, pristatė savo praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus, kurie buvo pagerinti, o ypač įspūdingai pašoko pelnai. Po šios informacijos pasirodymo Talino biržoje ėmė brangti jos akcijos.

Per praėjusį ketvirtį minimos grupės pajamos siekė 16,157 mln. eurų, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo virš vienuolikos procentų daugiau.

Pajamos Rusijos rinkoje, kur jos yra didžiausios, pakilo 27,9 procento, Ukrainoje fiksuotas devynių procentų prieaugis, tuo tarpu Baltarusijoje grupės pajamos per pirmą ketvirtį krito 13,7 procento, Baltijos šalyse susitraukė 17,6 procento, o kitose rinkose sumažėjo apie penkis procentus.

Silvano Fashion Group per pirmą šių metų ketvirtį pavyko uždirbti 5,57 mln. eurų EBITDA pelno, arba beveik dvigubai daugiau nei prieš metus, kuomet pelnas siekė 2,909 mln. eurų.

Tuo tarpu grupės grynasis pelnas pašoko dar įspūdingiau, t.y. nuo 0,109 iki 4,062 mln. eurų, arba net 37,3 karto. Tiek EBITDA, tiek grynojo pelno šuolį lėmė augusios pajamos ir tuo pačiu kritusi pardavimų savikaina ir sumažėjusios administracinės išlaidos. Be to, grynasis pelnas pašoko įspūdingiau ir dėl gerokai susitraukusio neigiamo valiutų kursų pokyčių poveikio.

Nuo šių metų pradžios Silvano Fashion Group rinkos vertė Talino biržoje smuktelėjo apie šešis procentus, o per pastaruosius vienerius metus - 8,7 procento. Palyginimui, OMX Tallinn indekso vertė atitinkamai pakilo vienu procentu ir 10,9 procento.