Verslo ir rinkų naujienos » N.Roubini: kriptovaliutos sukelia chaosą ir painiavą


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2018-05-11 13:03.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=27256


Žinomas amerikiečių ekonomistas Nouriel Roubini ir toliau kritikuoja kriptovaliutas. Šiuo metu jis kaltina jas, jog jos sukuria chaosą ir sumaištį mokėjimų pasaulyje.

„Tai visiškai neveiksminga. Tai niekad neveiks“ - tikino minimas ekonomistas.

Jis tuo pačiu tvirtina, jog kriptovaliutos gražina mus atgal į akmens amžių bei link barterinių mainų.

Nouriel Roubini pabrėžė, kad sunku iškeisti labai kintamą skaitmeninę valiutą kiekvieną kartą, kai vartotojas nori ką nors nusipirkti. Jis mano, jog nei kriptovaliutos, nei jų pagrindas blockchain ateityje nevaidins vaidmens finansuose. Kita vertus jis labai teigiamai atsiliepė apie aplikacijas, kurios skirtos atlikti mokėjimus, t.y. Alipay, Venmo, PayPal ar Square.

„Esu įsitikinęs, kad jos sukelia proveržį, tačiau dauguma iš jų neturi nieko bendra su blockchain ir neturi nieko bendra su kriptovaliutomis“ - tikino Nouriel Roubini.

Ekonomistas taip pat kritikavo ICO pasiūlymus, kurie susideda iš pirminio viešo platinimo ir pinigų skolinimo funkcijų, naudojamų kapitalo rinkimui technologiniams projektams įgyvendinti. Nouriel Roubini tvirtina, jog dauguma iš jų yra apgavystė.

Jis pasirėmė Satis Group duomenimis, jog 81 procentas ICO pasiūlymų - tai apgavystė. Už šių pasiūlymų slepiasi sukčiai ir šarlatanai, kurie nori paimti jūsų pinigus ir pasprukti.

Nouriel Roubini yra žinomas dėl savo nepalankaus požiūrio virtualių valiutų atžvilgiu. Neseniai jis paskelbė, kad blockchain yra viena iš labiausiai pervertintų technologijų istorijoje.