Verslo ir rinkų naujienos » JAV rinkų priešprekybinė apžvalga


Autorius: Myriad capital, Parašyta: 2018-04-16 14:50.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=27106


JAV ir sąjungininkių kariniai veiksmai šeštadienį Sirijoje stipriai neatsiliepė finansų rinkoms. Akcijų indeksų ateities sandoriai šiandien yra nusidažę žaliai, o investuotojai šiuo metu daugiausiai dėmesio yra sutelkę į bendrovių skelbiamus pirmojo ketvirčio rezultatus.



Penktadienį JAV investuotojai buvo pakankamai santūrūs. Pagrindiniai šalies akcijų indeksai nestipriai, bet visgi krito žemyn. Blogiausiai atrodė pigusios finansų sektoriaus bendrovių akcijos. Nors kai kurių bankų skelbti rezultatai ir pateisino išankstines prognozes, daugelis analitikų visgi tikėjosi dar geresnių rezultatų. Tiek JP Morgan, tiek Citigroup, tiek Wells Fargo pigo. Pasak apžvalgininkų, bankų rezultatai jau pasiekė piką ir toliau stipriai augti neturėtų. D. Trumpas penktadienį vakare patvirtino JAV karinius veiksmus Sirijoje. Prie JAV oficialiai prisidėjo ir Jungtinė Karalystė bei Prancūzija. Iš viso paleistos 105 raketos. JAV gynybos departamentas pranešė, kad daugelis Sirijos bazių, kuriose saugomi cheminiai ginklai, buvo sunaikintos. Tiesa, Sirija atvirkščiai tvirtina, kad daugelį paleistų JAV raketų buvo numuštos ir tikslo nepasiekė. Šiandien priešprekybinė sesija kol kas vyksta pakankamai pozityviai. JAV akcijų ateities sandoriai kryptingai juda į viršų. Investuotojai toliau laukia pirmojo ketvirčio įmonių rezultatų. Ką tik Bank of America pranešė, kad pirmąjį šių metų ketvirtį uždirbo 0,62 USD pelno, tenkančio vienai akcijai, kuomet praėjusiais metais šis rodiklis siekė 0,45 USD. Analitikai tikėjosi 0,59 USD vienai akcijai. Banko pajamos per tą patį laikotarpį siekė 23,1 mlrd. USD ir šiek tiek viršijo lūkesčius. Šiandien rezultatais taip pat pasidalins Netflix ir kiti. Iš makroekonominių rodiklių sužinosime šalies mažmenininkų pardavimų rodiklius bei Niujorko gamybos sektoriaus indeksą.

Prekyba Azijoje šiandien vyko permainingai. Daugelis pagrindinių regiono indeksų iš ryto kilę į viršų, vėliau apsisuko ir užsidarė žemiau atsidarymo ribos. Tiesa, Japonijos ir Australijos indeksai visgi sugebėjo užfiksuoti didesnį nei 0,2% augimą. Tuo tarpu Kinijoje, fiksuotas stiprokas nuosmukis. Investuotojai sunerimę, kad šalyje griežtėjanti reguliacija trumpalaikio skolinimosi atžvilgiu gali turėti neigiamos įtakos ekonomikos augimo perspektyvoms. Šiandien naktį sužinosime ir naujausius Kinijos BVP rodiklius. Tarp pigusių bendrovių akcijų stipriausiai išsiskyrė bankai. Šiandien pirmą kartą per pastaruosius aštuonerius metus įvyko aukšto lygio susitikimas tarp Japonijos ir Kinijos dėl abiejų šalių ekonominio bendradarbiavimo. Pasak Japonijos Užsienio reikalų ministro T. Kono, Kinijos buvo prašoma užtikrinti sąžiningą ir laisvą technologijų ir intelektualinės nuosavybės judėjimą bei jų dalinimąsi tarp abiejų šalių. Daugelio analitikų manymu, šiam susitikimui daugiausiai įtakos padarė D. Trumpo protekcionistinė politika, kuri verčia užsienio šalis dairytis partnerių, siekiant sustiprinti derybines galias su JAV, nuo kurios rinkos tokios valstybės, kaip Kinija ir Japonija, visgi yra stipriai ekonomiškai priklausomos.

Europos investuotojų nuotaikos šiandien išsiskiria. Indeksai neranda bendros krypties, tiesa, daugelis jų kol kas nėra pernelyg nutolę nuo atsidarymo ribos. Vienintelės Jungtinės Karalystės akcijos yra žymiau atpigusios. Ten labiausiai išsiskiria apskaitos programinės įrangos kompanija Sage. Penktadienį daugiau nei 8% kritusios šios bendrovės akcijos toliau tęsią kryptį žemyn. Sage pranešė sumažinanti šių metų pajamų augimo prognozes. Taip pat stipriai atpigusi didžiausia pasaulyje reklamos kompanija WPP. Pranešta, kad atsistatydina šios bendrovės generalinis direktorius ir jos įkūrėjas M. Sorellas, kuris vadovavo kompanijai daugiau nei 30 metų. Svarbesnių makroekonominių rodiklių regione šiandien skelbti nenumatyta.

Po praėjusios savaitės stipraus brangimo, kuris viršijo daugiau nei 8%, nafta šiandien krenta. Tam daugiausiai įtakos turi kiek sumažėjusi geopolitinė įtampa bei penktadienį paskelbta Baker Hughes ataskaita. Per praėjusią savaitę JAV aktyvių naftos gavybos platformų skaičius padidėjo 7 vnt. iki 815 platformų iš viso. Aukso ateities sandoriai kol kas nėra pernelyg nutolę nuo pradinės atsidarymo ribos. Praėjusią savaitę paaštrėjus geopolitiniams nesutarimams aukso kaina viršijo senokai matytą 1350 USD už unciją ribą. Pasak Ambrosino Brothers analitikų, auksas kol kas turėtų išlikti panašiame lygyje dėl prasidėsiančio įmonių pirmojo ketvirčio skelbimų sezono. Investuotojai tikisi gerų rezultatų, tad auksas bus kiek primirštas. Tiesa, žiūrint į tolimesnę perspektyvą, viena iš galimų priežasčių, padėsiančių šio metalo kainai kilti toliau, bus lėtėjantis JAV ekonomikos augimas, kuris prasilenks su išankstiniais lūkesčiais ir vers investuotojus ieškoti saugesnio prieglobsčio.

Šiandien bus skelbiami JAV mažmenininkų pardavimų rodikliai, Niujorko gamybos sektoriaus indeksas ir šalies iždo pusmetinė ataskaita. Naktį iš pirmadienio į antradienį Kinija paviešins pirmo ketvirčio BVP rodiklį, o rytoj dieną sužinosime JAV NT ir gamybos bei Jungtinės Karalystės darbo rinkos rodiklius, taip pat Vokietijos ZEW pasitikėjimo ekonomika indeksą. Savaitės viduryje JK ir euro zona skelbs infliacijos rodiklius, Kanados centrinis bankas spręs dėl palūkanų normos kėlimo, o JAV paviešins naftos atsargų statistiką. Ketvirtadienį JK bus skelbiami šalies mažmenininkų pardavimai, o JAV bus pasidalinta Filadelfijos gamybos sektoriaus indeksu ir šalies bedarbių paraiškų skaičiumi. Galiausiai savaitės pabaigoje sužinosime Kanados infliacijos duomenis ir šalies mažmenininkų pardavimus.