Verslo ir rinkų naujienos » Citigroup veiklos rezultatai viršijo lūkesčius


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2018-04-13 15:43.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=27100


Vienas iš didžiausių Amerikos bankų Citigroup šiandien taip pat pristatė savo pirmojo šių metų ketvirčio veiklos rezultatus, kurie buvo gerinti ir viršijo lūkesčius. Prieš prekybinės sesijos metu jo akcijos brango: Citigroup 73,24(1,54%).

Per praėjusį ketvirtį šio banko pajamos siekė 18,872 mlrd. dolerių, kas lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo aštuoniais procentais daugiau, tuo tarpu lyginant su praėjusiu ketvirčiu, pajamos ūgtelėjo aštuoniais procentais.

Laukta, jog jos šiuo atveju sudarys vidutiniškai 18.865 mlrd. dolerių.

Citigroup pajamos iš prekybos akcijomis pakilo 38 procentais, tačiau pajamos iš prekybos fiksuoto pobūdžio vertybiniais popieriais susitraukė septyniais procentais. Bendros prekybinės pajamos per praėjusį ketvirtį paaugo trimis procentais.

Šio banko grynasis pelnas per metus padidėjo trylika procentų iki 4,62 mlrd. dolerių arba iki 1.68 dolerių akcijai ir septyniais centais viršijo analitikų prognozių vidurkį. Per ketvirtą praėjusių metų ketvirtį dėl vienkartinio pobūdžio išlaidų buvo patirtas didelis nuostolis, kuris siekė 18,893 mlrd. dolerių.

Citigroup kredito kaštai per metus paaugo dvyliką procentų, tačiau lyginant su ankstesniu ketvirčiu, krito dešimt procentų iki 1,857 mlrd. dolerių.

Nuo šių metų pradžios jo rinkos vertė krito apie tris procentus, o per pastaruosius vienerius metus pasistiebė kiek daugiau nei ketvirtadaliu.


Citigroup akcijų kaina vasarį ištrūko iš dvejus metus formuoto augimo kanalo pro jo apatinę ribą, tad prasidėjo korekcija, kuri dar gali užsitęsti ir pagilėti.