Verslo ir rinkų naujienos » JPMorgan Chase & Co. nudžiugino


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2018-04-13 14:33.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=27098


Didžiausias pagal valdomo turto vertę Amerikos bankas JPMorgan Chase & Co. pirmasis pradėjo praėjusio ketvirčio veiklos rezultatų skelbimo maratoną ir tai padarė pozityviai, nes tiek pajamos, tiek pelnas viršijo lūkesčius. Prieš prekybinės sesijos metu jo akcijos brangsta: JPMorgan Chase & Co. 114,25 (0,78%).

Per praėjusį ketvirtį minimam bankui pavyko uždirbti 8,712 mlrd. dolerių arba 2.37 dolerius akcijai grynojo pelno, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo trisdešimt penkiais procentais daugiau. Tuo tarpu palyginus su ankstesniu ketvirčiu, banko pelnas pašoko net daugiau nei dvigubai.

Analitikai prognozavo, jog JPMorgan Chase & Co. ketvirčio pelnas akcijai sudarys vidutiniškai 2.28 dolerius.

Tuo tarpu pajamos per pirmą šių metų ketvirtį siekė 28,52 mlrd. dolerių, kas palyginus su ankstesniu ketvirčiu, buvo vienuolika procentų daugiau, tuo tarpu lyginant su praėjusių metų pirmu ketvirčiu, jos ūgtelėjo dešimt procentų.

Šiuo atveju laukta, jog minimo banko ketvirčio pajamos sudarys vidutiniškai 27.68 mlrd. dolerių.

JPMorgan Chase & Co. pajamos iš prekybos akcijomis pakilo ketvirtadaliu, tuo tarpu iš prekybos fiksuoto pajamingumo vertybiniais popieriais nepakito. Bendros pajamos iš prekybinės veiklos per praėjusį ketvirtį paaugo septyniais procentais. Tuo tarpu šio banko blogų paskolų dalis tiek lyginant su praėjusių metų ketvirtu ketvirčiu, tiek su pirmu, krito vienuolika procentų iki 1,165 mlrd. dolerių.

Nuo šių metų pradžios minimo banko akcijos pabrango apie septynis procentus, o per pastaruosius vienerius metus - trisdešimt penkiais procentais. Palyginimui, Dow Jones Industrial Average indekso vertė atitinkamai krito apie vieną procentą bei pakilo beveik devyniolika procentų.


JPMorgan Chase & Co. akcijų kaina išlieka ilgalaikiame augimo kanale, tiek ir naujame lokaliame augimo kanale, tiesa, pastaruoju metu testuojama ilgalaikio augimo kanalo viršutinė riba. Tai labai svarbus momentas, nes didėja rizika, kad galime sulaukti didesnės korekcijos.