Verslo ir rinkų naujienos » Kinija užfiksavo užsienio prekybos deficitą


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2018-04-13 13:23.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=27097


Per pirmą šių metų pavasario mėnesį Kinijoje visiškai nelaukta buvo užfiksuotas užsienio prekybos deficitas ir tai nutiko pirmą kart nuo pat praėjusių metų vasario mėnesio.

Šios Azijos šalies eksporto apimtys per kovo mėnesį visiškai nelauktai susitraukė 2,7 procento, kai mėnesį prieš tai pašoko net 44,5 procento. Laukta, jog eksportas per praėjusį mėnesį pakils vidutiniškai dešimt procentų.

Importo apimtys į Kiniją taip pat remiantis prognozėmis turėjo paaugti vidutiniškai dešimt procentų, tačiau ūgtelėjo labiau, t.y. 14,4 procento, kai vasarį prieaugis siekė tik 6,3 procento.

Tad atsižvelgus į tai Kinijos užsienio prekybos rezultatas per pirmą pavasario mėnesį buvo neigiamas ir siekė 4.98 mlrd. dolerių, kai vasarį buvo teigiamas ir sudarė 33.75 mlrd. dolerių. Ekonomistai tikėjosi, jog kovą ši šalis daugiau prekių ir paslaugų eksportuos nei importuos už 27.21 mlrd. dolerių sumą.

Bendrai per pirmą šių metų ketvirtį Kinijos eksporto apimtys pakilo 14,1 procento, o importas į šią valstybę paaugo 18,9 procento. Per minimą laikotarpį Kinijos teigiamas užsienio prekybos su Amerika rezultatas ūgtelėjo 19,4 procento.