Bitkoinas kaip gripas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2018-04-11 15:24 Komentarai: (1)
Populiariausios pasaulyje virtualios valiutos bitkoino kainos padidėjimas yra panašus į gripo plitimo dinamiką, tikina Barclays banko analitikai, kurie tuo pačiu remiantis šia analogija sukūrė minimos kriptovaliutos vertinimo modelį.

Remiantis minimu modeliu, didžiausia arba maksimali bitkoino kaina jau praeityje.

Barclays analitikai suskirstė potencialius bitkoino pirkėjus į tris grupes: pažeidžiami, užkrėsti ir atsparūs.

„Kai vis didesnė gyventojų dalis tampa bitkoino turėtojais, ta dalis gyventų, kurie potencialiai galėtų jį įsigyti, mažėja, ir tuo pačiu didėja potencialių pardavėjų dalis (išgydyti)“ - tikina Barclays banko atstovas Joseph Abate.

„Galiausiai tai lemia kainų stabilizavimą, o tada, kai pasiūlos šokai padidina pardavėjų kiekį pirkėjų atžvilgiu, kainos pradeda mažėti. Tai sukelia spekuliacinį spaudimą žemyn, kai prognozuojamas tolesnis kainų kritimas auga eksponentiškai“ - pridūrė jis.

Jis atkreipė dėmesį į tai, kad pagrindinis kintamasis, nustatantis, kada bitkoino kainos padidėjimas virsta nuosmukiu, yra gyventojų kiekis, žinantis apie kriptovaliutos egzistavimą ir tų dalis, kurie nori į ją investuoti (pažeidžiami dėl infekcijos). Esama padėtis rodo, kad išsivysčiusiose šalyse bitkoino žinomumas yra beveik visuotinis, o pažeidžiama grupė yra maža.

„Manome, kad spekuliacinės painiavos, susijusios su investicijomis į kriptovaliutas, taigi ir didžiausios kainos, jau praėjo“ - rašoma Barclays banko pranešime.
 
1.   Parašė artas   2018-04-11 16:51  

"Remiantis minimu modeliu, didžiausia arba maksimali bitkoino kaina jau praeityje."

Dabar jau viskas aišku.