Straipsniai » Atsipalaidavimui » Niujorko 2018 metų tarptautinė automobilių paroda

Šių metų kovo 30 - balandžio 8 dienomis Niujorke jau net 118 kartą rengiama tradicinė tarptautinė automobilių paroda. Tai paskutinė galimybė šiame pusmetyje automobilių gamintojams iš viso pasaulio pristatyti savo naujausius automobilių mode
Autorius: traders.lt, Parašyta: 2018-04-06 22:02.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=27062


Šių metų kovo 30 - balandžio 8 dienomis Niujorke jau net 118 kartą rengiama tradicinė tarptautinė automobilių paroda. Tai paskutinė galimybė šiame pusmetyje automobilių gamintojams iš viso pasaulio pristatyti savo naujausius automobilių modelius ir idėjas, nes kitos didžiosios pasaulinės automobilių parodos bus surengtos tik rudenį. Tad šįkart traders.lt portalo lankytojams laisvalaikio rubrikoje siūlome pasižvalgyti po Niujorko 2018 metų tarptautinę automobilių parodą.


2019 Cadillac XT4

Gimtojoje Niujorko tarptautinėje automobilių parodoje debiutavo 2019 Cadillac XT4 modelis, kuris yra pirmasis General Motors prabangaus prekės ženklo kompaktiškas krosoveris. Šis automobilis puikiausiai užpildys buvusią spragą šios gamintojos pasiūloje bei tikimasi, jog padidins jos pardavimus ir rinkos dalį.

Šiame naujame modelyje įmontuotas dviejų litrų turbo su tiesioginiu įpurškimu keturių cilindrų variklis, kurio pajėgumas 237 arklio galios. Be to, įdiegta devynių greičių automatinė pavarų dėžė. Skelbiama, kad bus siūlomi trys 2019 Cadillac XT4 lygiai, t.y. prabangos, prabangos Premium ir sportinis.

Šis naujasis 2019 Cadillac XT4 modelis prekyboje pasirodys jau šių metų rudenį. Pradinė jo kaina siekia 35,790 tūkstančių dolerių. Be to, pirkėjai jau gali teikti išankstinius užsakymus.


2019 Subaru Forester

Japonijos automobilių gamintoja Subaru Amerikoje vykstančioje tarptautinėje automobilių parodoje pristatė savo penktosios kartos Forester modelį. Nors pačio modelio stiliaus atnaujinimas yra rezervuotas, jis sukurtas ant naujos Subaru Global platformos, kuri prisidėjo prie triukšmo mažinimo ir labiau patogesnio važiavimo, be to, pats automobilis kiek prailgėjo.

Šiame 2019 Subaru Forester modelyje įmontuotas 2.5 litrų, keturių cilindrų bei 182 arklio galių variklis, kuris lyginant su dabartiniu modeliu, yra dvyliką arklio galių pajėgesnis. Jis yra suporuotas su CVT Lineartronic transmisija.

Šis naujasis 2019 Subaru Forester prekyboje pasirodys jau šį rudenį. Pradinė jo kaina kol kas nėra skelbiama, na o dabartinio modelio sudaro 23,7 - 37 tūkstančius dolerių.


2019 Nissan Altima

Niujorko 2018 metų tarptautinėje automobilių parodoje buvo pristatytas naujausias 2019 Nissan Altima modelis. Japonų automobilių gamintojas sako, kad šis automobilis - tai naujas pasaulinis Nissan sedano dizaino veidas ir yra labiausiai kada nors buvusi išraiškinga Altima.

Visai atvejais siūlomas standartinis 2,5 litrų keturių cilindrų variklis, kurio pajėgumas 188 arklio galios. Tiesa, kai kurioms modifikacijoms bus siūlomas papildomas galingesnis naujas dviejų litrų VC-Turbo variklis, kurio pajėgumas 248 arklio galios.

Šis naujasis 2019 Nissan Altima modelis prekyboje pasirodys jau šį rudenį, tačiau kol kas jo pradinė kaina nėra skelbiama. Bus pasiūlyti penki šio modelio lygiai: S, SR, SV, SL ir Platinum.


2019 Toyota RAV4

Dar viena Japonijos automobilių gamintoja Toyota šių metų Niujorko parodoje pristatė savo atnaujintą RAV4 modelį, kurio dizainas iš esmės radikaliai pakito. Penktos kartos beprotiškai populiaraus 2019 Toyota RAV4 versija atrodo iš ties įspūdingai ir patraukliai.

Potencialiems šio krosoverio pirkėjams bus pasiūlyti du variklių variantai, t.y. standartinis 2.5 litrų keturių cilindrų susietas su aštuonių pavarų automatine greičių dėže, bei hibridinis variantas, kuris bus paremtas tuo pačiu varikliu.

Skelbiama, kad naujoji 2019 Toyota RAV4, kuri tarp šios kompanijos gaminamų modelių yra parduodama geriausiai, prekyboje pasirodys šių metų pabaigoje. Kol kas jo pradinė kaina nėra žinoma.


2019 Maserati Levante Trofeo

Amerikoje vykstančioje tarptautinėje automobilių parodoje debiutavo 2019 Maserati Levante Trofeo modelis. Tai vienas iš galingiausių ir greičiausių šios bendrovės gaminamų automobilių, kuris įgavo visureigio formą.

Šiame modelyje įmontuotas naujas 3.8 litrų dvigubas turbo V8 variklis, kurio pajėgumas 590 arklio galių. Tai vienas iš galingiausių variklių įmontuotų į Maserati modelį. Nuo nulio iki šimto per valandą greitis pasiekiamas per 3.9 sekundes, na o maksimalus pasiekiamas greitis sudaro net virš trijų šimtų kilometrų per valandą.

Skelbiama, kad šis itališkas 2019 Maserati Levante Trofeo modelis prekyboje pasirodys dar šiais metais, tačiau kol kas pradinė jo kaina nėra žinoma.


2019 Hyundai Kona EV

Niujorke vykstančioje parodoje buvo pristatytas 2019 Hyundai Kona EV elektra varomas automobilis. Tai Pietų Korėjos gamintojos kompaktinio kroosoverio elektromobilio versija.

„Mūsų naujas Kona Electric krosoveris yra stilingas ir veiksmingas kompaktiškas visureigis, pritaikytas klientų poreikiams, kurie siekia ekologiškai orientuoto aktyvaus gyvenimo būdo, reikalaujančio turtingo asortimento. Esame įsitikinę, kad jis nustatys naujus standartus, skirtus elektra varomam kompaktiškam visureigių segmentui, turinčiam išskirtinį lankstumą, patrauklų dizainą, pažangiausius jungtis ir pažangiausias klasės turimas saugos priemones“ - sakė Hyundai Motor Amerikos gamybos viceprezidentas Mike O’Brien.

Šiame modelyje įmontuotas 201 arklio galios elektrinis variklis bei 64 kWh ličio jonų baterija, kuri naudojant trečiąjį įkrovimo lygį yra visiškai įkraunama per 54 minutes. Visiškai įkrautas 2019 Hyundai Kona EV gali nuvažiuoti keturis šimtus kilometrų.

Prekyboje šis Pietų Korėjos gamintojos elektromobilis pasirodys dar šiais metais. Kol kas jo pradinė kaina dar nėra skelbiama.


2019 Audi RS 5 Sportback

Vokietijos automobilių gamintoja Audi pristatė savo naują RS 5 Sportback modelį. Pirkėjams buvo pasiūlytas vidutinio dydžio sedanas, kuris išlaiko panašią gražią RS 5 kupė formą.

Šiame automobilyje, kaip ir kupė versijoje, įmontuotas 2.9 litrų dvigubas turbo V6 variklis, kurio pajėgumas 444 aklio galios. Įdiegta aštuonių pavarų Tiptronic automatinė greičių dėžė. Nuo nulio iki šimto per valandą greitis pasiekiamas per 3.9 sekundes, na o galimas maksimalus greitis sudaro 280 kilometrų per valandą.

Šis naujasis 2019 Audi RS 5 Sportback modelis prekyboje pasirodys šių metų antroje pusėje. Pradinė jo kaina dar nepaskelbta, tačiau kaip ir S5 Coupe ir S5 Sportback modelių atveju, palyginus su dviejų durų modeliais, bus tam tikra kainos premija.


Genesis Essentia Concept

Šių metų Niujorko tarptautinėje automobilių parodoje debiutavo įspūdingas Genesis Essentia Concept koncepcinis modelis. Jis atspindi Pietų Korėjos prabangių automobilių gamintojos hipotetinę aukščiausios klasės elektromobilių viziją. Įspūdingas yra tiek šio koncepcinio modelio išorinės, tiek dar labiau vidinis dizainas.

Genesis pateikė tik labai nedaug detalių apie šį automobilį, t.y. šis modelis turi kelis elektrinius variklius ir didelę bateriją, kuri yra laikoma transporto priemonės centriniame tunelyje. Prognozuojama, kad nuo nulio iki šimto per valandą greitis pasiekiamas vos per tris sekundes.

„Gran Turismo tipologija pabrėžia mūsų ambicijas kaip prabangaus automobilio ženklo žinovo ir tai yra puiki bazė projektuoti mūsų DNR ateityje“ - sakė Genesis kompanijos viceprezidentas Luc Donckerwolke, kuris tuo pačiu pridėjo, jog mažai tikėtina, jog Genesis Essentia Concept koncepcinis modelis pavirs gamybiniu.


Volkswagen Atlas Tanoak Concept

Vokietijos automobilių gamintoja Volkswagen Amerikoje vykstančioje parodoje pristatė savo Atlas Tanoak Concept koncepcinį modelį. Pirmasis pikapas, kuris grindžiamas Volkswagen MQB platforma. Nors šis modelis paremtas dabartiniu Atlas visureigiu, tačiau jo dizainas iš esmės atnaujintas.

Šiame koncepciniame modelyje įmontuotas 3.6 litrų V6 variklis, kurio pajėgumas 276 arklio galios. Be to, įdiegta aštuonių pavarų automatinė greičių dėžė sujungta su 4Motion visų keturių ratų varymo sistema. Kaip skelbia Volkswagen, nuo nulio iki šimto per valandą greitis pasiekiamas per 8.5 sekundes.

Bendrovė teigia, kad bent kol kas nėra planų gaminti Atlas Tanoak, tačiau kita vertus šiuo metu vertinama pirkėjų ir žiniasklaidos reakcija į pristatytą koncepcinį modelį.


Lincoln Aviator Concept

Gimtojoje tarptautinėje automobilių parodoje buvo pristatytas Lincoln Aviator Concept koncepcinis modelis, kuris demonstruoja kaip atrodys jo gamybinė versija. Pasak Lincoln dizaino direktoriaus David Woodhouse, Aviator formos kontūrai link galinės dalies sukuria aiškią aerodinamikos analogiją.

Kompanijos atstovai skelbia, kad šiuo atveju bus pasiūlytas dvigubas turbo V6 variklis, bei tuo pačiu kitas variantas, t.y. minimas variklis, kuris bus suporuotas su hibridine sistema. Tačiau daugiau jokių detalių Lincoln atstovai nepateikia.

Prognozuojama, kad gamybinė šio Lincoln Aviator Concept koncepcinio modelio versija pasirodys dar šiais metais arba kitų metų pradžioje bei tuo pačiu 2019 metais potencialūs pirkėjai jau galės įsigyti šį automobilį.


Parengta remiantis užsienio internetiniais tinklapiais