Verslo ir rinkų naujienos » P.Schiff: D.Trump žaidžia su ugnimi


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2018-03-09 15:16.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=26912


Ekonomistas ir investuotojas Peter Schiff perspėja investuotojus, jog Amerikos prezidento Donald Trump muitai į šalį importuojamam plienui ir aliuminiui, galų gale pakenks didžiausiai pasaulyje ekonomikai.

„Be to, kad pervertina Amerikos derybinę poziciją, Donald Trump ir jo šalininkai klaidingai supranta tarptautinės prekybos pobūdį ir tai, kaip amerikiečiai pasinaudojo sistema, kuri leido mums nuolatos vartoti užsienio prekes panaudojant kreditus“ - tikino jis.

„Nors ši nauda taip pat lėmė išlaidas vidaus pramonėje, aš nemanau, kad Donald Trump supranta, kaip prekybos karas gali sumažinti dabartinius amerikiečių gyvenimo standartus“ - sakė Euro Pacific Capital kompanijos vadovas Peter Schiff.

„Reikia prisiminti, kad tarifas iš esmės yra mokestis, kurį mokės vidaus vartotojai. Nėra panašu, kad amerikiečių gamintojai išlaikys kainas, kurios dabar yra, ir paprasčiausiai gamins daugiau plieno, kad kompensuotų prarastą importą. Vietoj to kainos greičiausiai išaugs iki beveik tokio pat lygio, kaip ir apmokestinti importuojami produktai. Pelnas Amerikos plieno bendrovėse padidės, bet gamyba tikriausiai ne“ - tikino jis.

„Tikėkimės, kad Donald Trump gąsdinimai dėl prekybos, tai tik derybinė taktika. Gal jis beprotiškas kaip lapė, o jo grasinimai atneš palankų rezultatą Amerikai. Tačiau, atsižvelgiant į jo tarptautinį nepopuliarumą ir tai, kaip greitai pasaulio lyderiai mobilizavo karui, aš taip nemanyčiau“ - teigė Peter Schiff.

„Labiau tikėtina, kad jo klaidos dėl prekybos paprasčiausiai priartins mūsų ekonomikos atpildo dieną“ - reziumavo jis.