Verslo ir rinkų naujienos » Amerikoje prognozuojama rekordinė naftos gavyba


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2018-03-07 17:22.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=26899


Šiais metais naftos gavyba Amerikoje ir toliau turėtų augti bei tuo pačiu pasiekti naują visų laikų absoliučiai rekordinį lygį. To tikisi Amerikos Energetikos informacijos biuras.

Minimo biuro atstovai padidino tiek savo anksčiau skelbtas šių metų, tiek kitų metų naftos gavybos Amerikoje prognozes.

Jie tikisi, kad šio energijos ištekliaus gavyba Amerikoje jau šių metų spalio mėnesį viršys vienuolika milijonų barelių per dieną. Tai mėnesiu anksčiau nei prieš tai prognozuota.

Per 2018 metus, remiantis prognoze, vidutinė naftos gavyba per dieną šioje šalyje turėtų siekti 10,7 milijono barelių, o tai reiškia, kad bus viršytas 1970 metais fiksuotas rekordinis lygis, kuomet per dieną vidutiniškai buvo išgaunama po 9,6 milijono barelių naftos.

Tuo tarpu prognozuojama, kad per kitus metus Amerikoje naftos gavyba dar labiau ūgtelės ir sudarys vidutiniškai 11,27 milijono barelių per dieną. Tai reiškia, kad pagal minimos žaliavos gavybos apimtis Amerika turėtų aplenkti lyderes šioje srityje, t.y. Rusiją ir Saudo Arabiją.

Amerikos Energetikos informacijos biuras padidino savo šių metų pasaulinės naftos gavybos prognozę 190 tūkstančių barelių iki 100,62 milijono barelių per dieną, tuo tarpu paklausos prognozė buvo sumažinta trisdešimt tūkstančių barelių iki 100,2 milijono barelių per dieną.

Šiandieninės prekybos metu nafta biržoje pinga. Artėjant vakarui už barelį Brent rūšies žaliavinės naftos buvo mokama po 64.99 dolerius, arba 1,22 procento mažiau nei ankstesnės prekybos sesijos metu. Tuo tarpu WTI rūšies žaliavinė nafta buvo atpigusi 1,31 procento iki 61.78 dolerių.

Nuo šių metų pradžios Brent nafta atpigo 2,6 procento, o WTI pabrango 2,4 procento. Per pastaruosius vienerius metus jų kainos atitinkamai pakilo septyniolika procentų bei 17,2 procento.