Verslo ir rinkų naujienos » Kriptovaliutų rinkos vertė pasieks vieną trilijoną dolerių


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2018-02-13 17:14.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=26778


Šiais metais bendra kriptovaliutų rinkos vertė pakils iki vieno trilijono dolerių, pareiškė vienos iš pagrindinių virtualių valiutų biržų Kraken įkūrėjas ir vadovas Jesse Powell.

Jis tikina, kad ši rinka, nepaisant pastarosiomis savaitėmis buvusio pastebimo kritimo, ir toliau įgaus vis didesnį augimo pagreitį.

„Manau, kad augimas toliau tęsis ir bus eksponentinis“ - sakė Jesse Powell.

Paklaustas, ar šiais metais bendra kriptovaliutų rinkos vertė gali pakilti iki vieno trilijono dolerių, jis teigė, jog taip ir bus.

Dabartinė virtualių valiutų rinkos bendra vertė, remiantis CoinMarketCap duomenimis, siekia 417 milijardų dolerių. Sausio pradžioje ji buvo pašokusi virš aštuonių šimtų milijardų dolerių, tačiau po to prasidėjus kriptovaliutų išpardavimui, dramatiškai susitraukė.

Prekeiviai nerimauja dėl galimo kriptovaliutų rinkos reguliavimo. Apie tai jau užsiminė tiek Pietų Korėjos, tiek Indijos atstovai. Tuo tarpu pirmadienį trys pagrindiniai Europos Sąjungos reguliuotojai įspėjo vartotojus apie riziką, susijusią su kriptovaliutų pirkimu.

Tiesa, praėjusią savaitę Amerikoje Senato bankininkystės, būsto ir urbanistikos komiteto surengtą klausymą dėl kriptovaliutų rinkos dalyviai iš esmės įvertino teigiamai.

Tuo tarpu šiandien dauguma virtualių valiutų pinga. Po pietų vienoje iš biržų už vieną bitkoiną buvo mokama po 8613.86 dolerius, arba virš trijų procentų mažiau nei vakar, ethereum buvo atpigęs apie tris procentus iki 843.31 dolerio, o kita kriptovaliuta ripple buvo nuvertėjusi 4,49 procento iki 0.9933 dolerių.

Nuo šių metų pradžios bitkoinas dolerio atžvilgiu atpigo 37,87 procento, ethereum pabrango 13,79 procento, o ripple vertė krito 49,85 procento. Tačiau per pastaruosius vienerius metus šių kriptovaliutų vertės pašoko atitinkamai 8,6 karto, 8,3 karto ir 169 kartais.