Verslo ir rinkų naujienos » Kritimas akcijų rinkoje yra nereikšmingas


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2018-02-12 15:50.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=26769


Iki šiol buvę kritimai akcijų rinkoje nekelia grėsmės didžiausiai pasaulyje Amerikos ekonomikai, mano Amerikos Federalinio Rezervų banko Niujorko padalinio vadovas William Dudley.

„Kritimas, kuris buvo, beveik neturi jokios reikšmės ekonomikos perspektyvai, nes to sulaukėme po labai, labai ilgo augimo per pastaruosius kelis metus“ - teigė jis.

Tuo pačiu metu William Dudley pripažino, kad jei akcijų kainų kritimas būtų dar didesnis ir užtruktų ilgiau, tai galėtų turėti įtakos namų ūkių ir bendrovių priimamiems sprendimams dėl išlaidų, bei tuo pačiu paveiktų ekonomikos augimą.

Praėjusią savaitę net dvi prekybos sesijas Volstrite buvo pastebimas kompanijų ir bankų akcijų išpardavimas, nes padidėjo nerimas, jog Amerikos Centrinis bankas gali labiau ir greičiau nei prieš tai manyta sugriežtinti savo vykdomą monetarinę politiką.

Amerikos Federalinio Rezervų banko Niujorko padalinio vadovas William Dudley, kuris šiais metais neturi balsavimo teisės sprendžiant dėl bazinės palūkanų normos, teigė, jog šiemet numatytas pinigų politikos griežtinimas tris kartus - tai labai pagrįsta prielaida.

„Jei ekonomika atrodys stipresnė, ar šie trys palūkanų padidinimai gali pakisti į daugiau? - galbūt“ - sakė jis.

Kitą vertus, William Dudley pabrėžė, kad jeigu šalies ekonomikai seksis blogiau, tuomet monetarinės politikos vykdytojai gali sulėtinti palūkanų kėlimą. Jis tuo pačiu pridėjo, kad ekonomikos augimo sulėtėjimas - tai būtų staigmena.

FED atstovas sakė, kad nežino, ar praėjusią savaitę buvę kritimai akcijų rinkoje buvo tik vienkartinis reiškinys.