Verslo ir rinkų naujienos » Praėjusią savaitę buvę dideli svyravimai lėmė fondui net 8600 procentų grąžą


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2018-02-12 13:31.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=26767


Nedidelis hedge arba rizikos draudimo fondas iš Denverio labai daug uždirbo dėl praėjusią savaitę finansų rinkose buvusio ypač didelio nepastovumo arba svyravimo. Jis investavo du šimtus tūkstančių dolerių, o uždirbo net 17,5 mln. dolerių.

Praėjusią savaitę Amerikos akcijų rinkos pagrindiniai indeksai net dvi prekybos sesijas fiksavo arti keturių procentų, arba net virš keturių procentų siekusius kritimus. To jau nebuvo itin seniai.

„Žmonės iš mūsų juokėsi ir sakė, kad tai niekada neįvyks, to neturėtų niekada atsitikti“ - teigė Ibex Investors hedge fondo įkūrėjas ir vadovas Justin Borus.

„Buvo žmonių, kurie teigė, jog tai gali įvykti kartą per penkis tūkstančius metų, o paaiškėjo, kad buvo taip kartą per penkis metus“ - pridėjo jis.

Justin Borus rizikos draudimo fondas nuo šių metų sausio antros dienos pirko ProShares Short VIX Short-Term Futures pardavimo opcionus, t.y. buvo tikimąsi, jog ETF paremtas prielaida, jog rinkoje bus ramu, t.y. nebus didelių svyravimų, staigaus nepastovumo padidėjimo atveju nukris iki nulio.

Minimo opciono arba pasirinkimo sandorio pirkimo kaina siekė 34 centus už vienetą. Vasario šeštą dieną minimas fondas pardavė 6,3 tūkstančius opcionų po 28 dolerius. Taigi, galiausiai investicinė grąža siekė net 8600 procentų arba buvo uždirbta 17,5 mln. dolerių.