Verslo ir rinkų naujienos » Azijos akcijų rinka antradienį pratęsė kritimą


Autorius: JT Naujienos, Parašyta: 2008-03-04 14:20.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=2671


Dauguma Azijos akcijų rinkų antradienį toliau judėjo žemyn, nepaisant to, kad prekybos metu ne vieną kartą buvo pakilusios ir aukščiau raudonosios zonos. Platinos bei aukso kainos Azijoje antradienį pasiekė naujas aukštumas. Savo ruožtu naftos bei žemės ūkio produktų kainos taip yra netoli visų laikų rekordo. Vis didesnė investuotojų dalis šiuo metu traukiasi iš akcijų rinkos ir investuoja į saugesnius investicinius instrumentus. Visos Azijos indeksas „MCSI Asia Pacific“ indeksas antradienį nusileido 0,5 procento.

Tokijo „Nikkei 225 Average“ indeksas antradienį nepajudėjo. Bankinio sektoriaus bendrovių akcijų kursai judėjo žemyn, tačiau kritimą atsvėrė su žaliavomis susijusių bendrovių akcijos. Asmeninio vartojimo elektroninės įrangos gamintojos „Pioneer“ akcijos antradienį brango 11 proc., po to kai bendrovė pranešė apie televizijos įrangos gamybos operacijų restruktūrizavimą.

Pietų Korėjos „Kospi“ indeksas antradienį pakilo 0,27 proc., o augimą labiausiai paskatino atsigavęs laivybos ir technologijų sektorius. Tačiau finansiniam sektoriui ir toliau niekaip nepavyksta išbristi iš duobės.

Australijos pagrindinis biržos indeksas „S&P/ASX 200“ antradienį ketvirtą sesiją iš eilės demonstravo kritimą. Šiandien jis nusileido 0,5 procento. Centrinis Australijos bankas antradienį bazinę palūkanų normą padidino iki 7,25 procentų. Didžiausios šalies mažmeninės prekybos buitine technika ir baldais kompanijos „Harvey Norman“ akcijos pigo 8,5 proc. – daugiausia nuo sausio mėnesio.

Honkongo „Hang Seng“ indeksas antradienį prekybą baigė 2 proc. kritimu, nepaisant to, kad prekybos pradžioje buvo pakilęs į viršų. Naftos kompanijos „China Petroleum & Chemical“ akcijos atpigo 5,3 proc. po to kai naftos kaina perkopė 103 dolerius už barelį. Tačiau banko „HSBC Holdings“ akcijos Honkongo biržoje brango 0,9 proc., po to kai buvo paskelbta, kad banko pelnas per antrąjį pusmetį išaugo 17 procentų.

Kinijos „Shanghai Composite“ indeksas krito 2,3 proc., o Singapūro „Straits Times“ – 0,2 procento.