Verslo ir rinkų naujienos » Ripple kriptovaliuta brangsta po informacijos, jog bendradarbiaus su pinigų pervedimo bendrove


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2018-01-11 18:40.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=26584


Virtualios valiutos ripple vertė šiandien kyla po pasirodžiusios informacijos, jog šios kriptovaliutos leidėja bendradarbiaus su antra pagal dydį pasaulyje tarptautine pinigų pervedimo bendrove Moneygram, kurios akcijų kaina taip pat pastebimai kyla.

Artėjant vakarui už vieną ripple virtualią valiutą buvo mokama po 2,14 dolerių, arba apie aštuonis procentus daugiau nei vakar. Vienu metu ši valiuta buvo pabrangusi iki 2,25 dolerių, na o praėjusią savaitę už vieną ripple kriptovaliutą buvo mokama ir po 3,83 dolerius, t.y. rekordinė kaina.

Tuo tarpu Moneygram įmonės akcijos brangsta virš penkių procentų, t.y. artėjant vakarui už vieną akciją buvo mokama po 12.789 dolerius, nors vienu metu kaina buvo pakilusi ir iki 13.74 dolerių.

Virtualių pinigų naudojimas tarptautiniams pervedimams leis dėka blockchain technologijos sutrumpinti operacijos atlikimo laiką ir gerokai sumažins jos kaštus.

„Naudodamiesi skaitmeniniais ištekliais, tokiais kaip XRP (ripple), kur atsiskaityti galima per kelias sekundes ar netgi greičiau, mūsų klientai galės nusiųsti pinigus informacijos greičiu“ - tikino Ripple prezidentas Brad Garlinghouse.

Ripple kompanija paskelbė, kad ji bendradarbiaus su trimis iš penkių didžiausių bendrovių, kurios užsiima pinigų pervedimu. Tačiau tuo pačiu neatskleidė, su kokiomis konkrečiai.