Verslo ir rinkų naujienos » Niujorko birža nori pradėti prekiauti ETF fondais paremtais bitcoin


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2018-01-09 01:27.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=26558


Niujorko vertybinių popierių birža (NYSE) pateikė Amerikos vertybinių popierių ir biržų reguliuotojui paraišką dėl leidimo pradėti prekiauti penkių ETF fondų paremtų populiariausia pasaulyje virtualia valiuta bitcoin vienetais.

Trys ETF tipo fondai, kurių vienetais nori pradėti prekiauti Niujorke įsikūrusi birža, bus „buliško“ tipo fondai, tai reiškia, kad jie uždirbs iš bitcoin vertės augimo kontraktų. Jie pasiūlys 100, 150 ir 200 procentų dienos grąžos normas iš bitcoin. Beje, nuostoliams bus taikomas tas pats svertas.

Likę du fondai bus „meškiško“ tipo, o tai reiškia, kad jie suteiks galimybę uždirbti iš vertės kritimo ir pasiūlys 100 ir 150 procento dienos grąžos normas iš bitcoin. Apyvarta individualiais kontraktais netrukus ilgiau kaip vieną dieną.

Jei Niujorko vertybinių popierių birža (NYSE) gaus leidimą iš Amerikos vertybinių popierių ir biržų reguliuotojos, ji taps trečiąją birža šioje šalyje, kuri pasiūlys kontraktus susijusius su bitcoin. Praėjusių metų pabaigoje dvi biržos įsikūrusios Čikagoje, t.y. CME ir CBOE, pradėjo prekiauti minimos virtualios valiutos ateities sandoriais.

Tuo tarpu pirmadienį populiariausia pasaulyje kriptovaliuta bitcoin atpigo dolerio atžvilgiu, t.y. jos vertė krito 11,3 procento iki 14684 dolerių. Tiesa, antradienio prekybos metu ji jau nežymiai brangsta.

Nuo šių metų pradžios minimos virtualios valiutos vertė dolerio atžvilgiu pakilo beveik trim procentais, na o per pastaruosius vienerius metus pašoko virš šešiolikos kartų.