Verslo ir rinkų naujienos » Aštuoniasdešimt procentų apklaustųjų - bitcoin yra burbulas


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2017-12-13 14:56.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=26442


Nors vis labiau ir labiau didėja virtualios valiutos bitcoin populiarumas ir žinomumas pasaulyje, tačiau absoliuti dauguma Volstrito ekonomistų ir strategų mano, kad tai tik spekuliacinis burbulas.

Remiantis šį mėnesį CNBC atlikta apklausa, net aštuoniasdešimt procentų respondentų teigė, jog dabartinė bitcoin vertė - tai be jokios abejonės spekuliacinis burbulas. Tik vos du procentai apklaustų ekonomistų ir strategų nurodė, kad dabartinė minimos kriptovaliutos vertė yra pagrįsta fundamentaliais rodikliais, tuo tarpu septyniolika procentų apklausoje dalyvavusių nežinojo arba nebuvo tikri kaip vertinti dabartinę bitcoin vertę.

Vien per šiuos metus populiariausios pasaulyje virtualios valiutos bitcoin vertė pašoko beveik aštuoniolika kartų.

Be to, Volstrito atstovai nėra tikri, kad bitcoin apskritai gali būti laikomas valiuta. Tarp keturiasdešimt keturių apklaustų ekonomistų, strategų ir fondų valdytojų, du trečdaliai mano, kad bitcoin neatitinka valiutos apibrėžimo, tačiau septyniolika procentų iš jų atsakė, kad jis gali būti laikomas valiuta.

Tuo tarpu kalbant apie vertes akcijų rinkoje, tai apklausoje dalyvavusiems tai nerimo nekelia. Šešiasdešimt šeši procentai iš jų mano, kad akcijų rinka dabar nėra toje padėtyje, jog FED turėtų didinti palūkanas tam, kad atvėsintų rinką, tuo tarpu dvidešimt keturi procentai respondentų teigė, jog Amerikos Centrinis bankas turėtų sugriežtinti savo pinigų politiką tam, kad kiek atvėsintų akcijų rinką.

Be to, tik penki procentai ekonomistų, strategų ir fondų valdytojų mano, jog FED atstovai šiuo metu yra itin susirūpinę dėl verčių akcijų rinkoje. Penktadalis apklausoje dalyvavusių teigė, jog monetarinės politikos vykdytojai dėl to nei kiek nesijaudina, tuo tarpu didžioji dauguma, t.y. 68 procentai atsakė, kad Amerikos Centrinio banko nariai yra šiek tiek susirūpinę dėl šiuo metu esančių verčių akcijų rinkoje.

Remiantis prognozėmis, kitų metų pabaigoje vieno iš pagrindinių Amerikos akcijų rinkos indeksų S&P500 vertė turėtų pasiekti vidutiniškai 2775 punktų lygį.