Verslo ir rinkų naujienos » Bitcoin ralis panašus į sidabro


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2017-12-06 18:31.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=26407


Virtualios valiutos bitcoin kainų ralis primena panašų įvykį praėjusio šimtmečio septyniasdešimtaisiais, kai labai panašiai pabrango sidabras, pareiškė žinomas investuotojas Mark Fisher.

„Priežastis, kuri traukia žmonės prie bitcoin yra ta, kad jiems reikia kažko, kas iš tiesų auga dramatiškai, kur nėra įsitraukęs Volstritas. Dalyko, apie kurį taksistai kalbėtų visą dieną“ - tikino MBF Clearing įkūrėjas ir vadovas Mark Fisher.

„Bitcoin, be jokios abejonės, tai kaip sidabras praėjusio amžiaus septyniasdešimtaisiais - aštuoniasdešimtaisiais. Nėra ritmo ar priežasties“ - sakė jis.

Tuo pačiu žinomas investuotojas Mark Fisher prognozuoja, kad kai bus pradėta prekiauti bitcoin ateities sandoriais, tai bus tikrų tikriausi laukiniai Vakarai.

„Bus didelis nepastovumas - svyravimai. Ir kažkas panašaus į mane, kas rūpinasi tuo tol, kol tai juda, ane?“ - tikino MBF Clearing įkūrėjas ir vadovas.

Dar 1971 metų pabaigoje už sidabrą mokėta po 1,38 dolerius, tuo tarpu 1980 metais kaina jau buvo pašokusi iki 43,2 dolerio už unciją. Tačiau minimų metų pabaigoje šio vertingojo metalo kaina jau buvo susitraukusi iki 16,1 dolerio už unciją.

Tuo tarpu bitcoin šiandien vienu metu buvo pašokęs iki 12804 dolerių, t.y. naujas absoliučiai rekordinis lygis.