Verslo ir rinkų naujienos » Venesueloje doleris pabrango net 2959 procentais


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2017-12-01 17:05.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=26388


Vien tik lapkričio mėnesį Amerikos dolerio vertė Venesuelos juodojoje rinkoje pašoko net 135 procentais. Ši šalis susiduria su ekonominiais sunkumais bei intensyviai spausdina savo valiutą bolivarą.

Tuo tarpu nuo šių metų pradžios Amerikos valiutos vertė Venesuelos bolivaro atžvilgiu išsipūtė net 2959 procentais, o per pastaruosius dvejus metus doleris minimos šalies nacionalinės valiutos atžvilgiu sustiprėjo net 10768 procentais.

Bolivaras yra Venesuelos socialistinės vyriausybės politikos auka. Šios šalies valdžia bolivarą spausdina vis didesniais kiekiais, kad padengtų vis labiau didėjančias išlaidas, kurių augimą paspartina augantis hiperinfliacijos tempas.

Papildomas smūgis bolivarui buvo tai, jog lapkričio mėnesį Venesuelos prezidentas Nicolas Maduro paskelbė apie šios šalies skolos restruktūrizaciją.

Remiantis naujausiais duomenimis, penktadienį už vieną dolerį Venesueloje jau buvo mokama po 103,024 tūkstančius bolivarų, nors dar savaitės pradžioje mokėta po 82,18 tūkstančių bolivarų.