Verslo ir rinkų naujienos » Rinka yra euforijoje


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2017-12-01 13:42.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=26385


Žinomas investuotojas Carl Icahn mano, kad šiuo metu Amerikos akcijų rinka jau yra atsidūrusi euforijos būsenoje. Tad tuo pačiu jis įspėja, jog galime sulaukti didelės korekcijos.

Carl Icahn sakė, kad nors įmonių veiklos rezultatai geri ir rinkoje yra daugybė realių jėgų, tačiau ji yra euforijos būklėje.

„Gali būti didelė korekcija“ - perspėja jis.

Vakar Dow Jones Industrial Average indekso vertė pirmą kart pakilo virš 24000 punktų lygio. Jis paaugo net septintą mėnesį iš eilės ir to nebuvo nuo pat 1995 metų. Pastaruoju metu buvęs augimas Amerikos akcijų rinkoje aiškinamas lūkesčiais, kad šioje šalyje bus įgyvendinta mokesčių reforma.

Žinomas investuotojas Carl Icahn sakė, kad Donald Trump į verslą orientuotas planas paskatins ekonomikos augimą.

„Aš iš tikrųjų manau, kad Donald Trump tikrai ketina pakeisti bendrą vaizdą, ir jis tikrai jau daug padarė“ - tikino jis.

Jo nuomone, panašu į tai, kad bitcoin rinkoje yra susidaręs burbulas.

„Tai man kažkas nuostabaus. Jei perskaitytumėte istorijos knygas apie visus šiuos burbulus, pavyzdžiui, kaip Misisipėje, kur John Law keliavo aplink ir pardavinėjo visą šią žemę Misisipėje, kuri buvo bevertė, o tuo tarpu prancūzai kaip išprotėję atidavinėjo visus savo pinigus, kad tik ją nusipirktų. Ir vieną naktį visa tai susprogo. Man tai yra tai, kas yra dabar“ - reziumavo Carl Icahn.