Straipsniai » Atsipalaidavimui » Frankfurto automobilių paroda

Šių metų rugsėjo 14 - 24 dienomis Frankfurte vyksta tradicinė tarptautinė automobilių paroda, kuri šiais metais jau yra šešiasdešimt septintoji. Kaip įprasta šioje Vokietijoje vykstančioje parodoje pristatoma daug įvairių iš ties dėmesio
Autorius: traders.lt, Parašyta: 2017-09-23 02:23.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=25997


Šių metų rugsėjo 14 - 24 dienomis Frankfurte vyksta tradicinė tarptautinė automobilių paroda, kuri šiais metais jau yra šešiasdešimt septintoji. Kaip įprasta šioje Vokietijoje vykstančioje parodoje pristatoma daug įvairių iš ties dėmesio vertų, greitų, inovatyvių bei žavių ir itin geidžiamų naujų automobilių ir koncepcinių modelių. Taigi, šįkart laisvalaikio rubrikoje pasižvalgykime po šių metų Frankfurto automobilių parodą bei pasigrožėkime pačiais įspūdingiausiais automobiliais.

Mercedes-AMG Project One

Debiutavus šiam Mercedes-AMG Project One modeliui hyper automobilių segmentas tampa dar labiau įdomesnis. Šio modelio tikslas priartinti Formulės 1 technologijas prie kelio.

Šiame automobilyje įmontuotas 1.6 litrų turbo V6 variklis bei keturi elektriniai varikliai, kurių visų bendras pajėgumas siekia virš tūkstančio arklio galių. Nuo nulio iki 200 kilometrų per valandą greitis yra pasiekiamas per mažiau nei šešias sekundes, na o maksimalus greitis siekia mažiausiai 350 kilometrų per valandą. Be to, įdiegta AMG aštuonių greičių automatizuota rankinė pavarų dėže.

„Motosportas nėra mūsų galutinis tikslas. Susidūrę su intensyvia konkurencija, mes kuriame technologijas, kurios taip pat atneš naudos ir mūsų gamybiniams automobiliams. Mes remiamės trijų mūsų konstruktorių ir vairuotojų pasaulio čempionų patirtimi ir sėkme, kad Formulės 1 technologiją pirmą kartą pristatyti keliuose, t.y. Mercedes-AMG Project One pavidalu“ - sakė Daimler AG valdybos pirmininkas ir Mercedes-Benz Cars vadovas Dr. Dieter Zetsche.

Pradinė Mercedes-AMG Project One modelio kaina sudarys apie 2.275 mln. eurų bei bus pagaminta tik 275 vienetai šio modelio automobilių.

2018 Bentley Continental GT

2018 Bentley Continental GT automobilis debiutavo 2017 metų Frankfurto automobilių parodoje. Šis kaip įprasta itin prabangus modelis sukonstruotas ant visiškai naujos platformos bei tuo pačiu įmontuotas visiškai naujas variklis.

Minimas naujas variklis - tai dvigubas turbo 6 litrų W12 variklis, kurio pajėgumas 626 arklio galios. Be to, įdiegta nauja aštuonių greičių dvigubos sankabos automatinė pavarų dėžė. Bentley skelbia, kad naujasis modelis nuo nulio iki šimto per valandą greitį pasiekia vos per 3,7 sekundės, na o maksimalus greitis sudaro 333 kilometrus per valandą, tuo tarpu ankstesnis modelis nuo nulio iki šimto per valandą greitį pasiekia per 3,9 sekundes, o maksimalus greitis sudaro 331 kilometrą per valandą.

Kol kas pradinė 2018 Bentley Continental GT modelio kaina nebuvo paskelbta, taip pat nėra tiksliai žinoma kada jis kitais metais pasirodys prekyboje.

2018 Ferrari Portofino

Prabangių sportinių automobilių iš Italijos gamintoja Ferrari pristatė Portofino modelį. Kaip ir įprasta šios kompanijos super automobilis atrodo įspūdingai ir itin prabangiai bei kaip skelbiama - tai pamaina California T modeliui.

2018 Ferrari Portofino modelyje įmontuotas 3.9 litrų dvigubas turbo V8 variklis, kurio pajėgumas 590 arklio galių. Nuo nulio iki šimto kilometrų per valandą greitis yra pasiekiamas vos per 3,5 sekundes. Maksimalus galimas greitis sudaro daugiau nei 320 kilometrų per valandą.

Prekyboje 2018 Ferrari Portofino automobilis, kurio pavadinimo kilmė mažas miestas uostas Italijos rivjere, pasirodys jau kitų metų pradžioje. Nors pradinė kaina nebuvo paskelbta, tačiau ji turėtų siekti mažiausiai 205 tūkstančius dolerių.

Smart Vision EQ Fortwo

Šių metų Vokietijoje vykstančioje automobilių parodoje buvo pristatytas Smart Vision EQ Fortwo koncepcinis modelis, kuris siekia būti mobilumo mieste ateitis.

„Smart Vision EQ Fortwo yra mūsų ateities mobilumo mieste vizija. Tai yra labiausiai radikalus automobilio dalinimosi koncepcinis modelis iš visų: visiškai autonomiškas, turintis maksimalų bendravimo pajėgumą, draugiškas, visapusiškai individualizuotas ir žinoma elektrinis“ - sakė Smart generalinė direktorė Annette Winkler.

„Su Smart Vision EQ Fortwo mes susiduriame su temomis, su kuriomis Mercedes-Benz Cars apibūdina ateities mobilumo viziją CASE strategijoje“ - pridėjo ji.

Ši koncepcija aprūpinta elektriniu varikliu ir 30 kWh ličio jonų baterija. Kai juo nevažiuos miesto gyventojai, jis pats nuvažiuos į artimiausią įkrovimo vietą ir pradės krauti energiją. Vision EQ ForTwo yra pirmasis Daimler automobilis skirtas laikytis "CASE" verslo strategijos, kuri yra Connected (sujungtas), Autonomous (autonominis), Shared (pasidalijamas) ir Electric (elektrinis). Jis buvo suprojektuotas automobilio dalijimosi tikslui, o dėl savarankiškų sistemų nuomotis automobilį dar paprasčiau nei anksčiau. Užteks vien tik išmaniojo telefono, kad pakviesti Smart Vision EQ Fortwo atvykti ir jus paimti.

Honda Urban EV Concept

Šių metų Frankfurto automobilių parodoje Japonijos gamintoja Honda pristatė savo Urban EV Concept koncepcinį modelį. Kaip rodo švaraus stiliaus mažojo hečbeko pavadinimas, tai yra visiškai vien tik elektra varomas modelis į kurį supakuota keletą protingųjų savybių.

Jis yra sukurtas ant visiškai naujos platformos, be to ši transporto priemonė aprūpinta lengva baterija ir integruota šilumos valdymo sistema, tačiau daugiau jokios specifinės informacijos nėra pateikiama. Tai futuristinis dviejų durų, kurios beje atsidaro į priešingą pusę nei tradiciškai, bei keturių sėdimų vietų automobilis.

Honda Urban EV Concept koncepcinis modelis - tai inovatyvus dizainas ir technologijos, kurios bus siūlomos būsimoje šios kompanijos elektrinių automobilių gamyboje, kurią 2019 metais ketinama pradėti eksploatuoti Europoje.

BMW i Vision Dynamics Concept

Vokietijos automobilių gamintoja BMW juda į priekį su savo elektrifikavimo strategija bei Frankfurto automobilių parodoje pristatė savo i Vision Dynamics Concept koncepcinį modelį. Šis elektromobilis yra keturių durų sedanas skirtas konkuruoti su vien tik elektromobilių gamintojos Tesla Model S modeliu.

Skelbiama, kad pilnai įkrautas BMW i Vision Dynamics Concept gali nuvažiuoti šešis šimtus kilometrų, t.y. daugiau nei minėtas Tesla modelis. Maksimalus greitis sudaro du šimtus kilometrų per valandą, na o nuo nulio iki šimto kilometrų per valandą greitis yra pasiekiamas per laikotarpį iki keturių sekundžių. Deja iš esmės nėra pateikta informacijos apie koncepcinio automobilio baterijas, įkrovimo laiką bei transmisiją.

Vokietijos automobilių gamintoja skelbia, kad iki 2025 metų ji turės dvidešimt penkis elektrifikuotus modelius, iš kurių dvylika bus visiškai elektriniai. Artimiausioje ateityje gali pasirodyti šio BMW i Vision Dynamics Concept koncepcinio modelio gamybinė versija.

Mercedes-Benz Concept EQA

Šioje automobilių parodoje Mercedes-Benz pristatė ir savo koncepcinį elektromobilį Concept EQA. Elektra varomi automobiliai - tai nauja vis labiau populiarėjanti mada, tad ši Vokietijos automobilių gamintoja taip pat nutarė neatsilikti.

Mercedes-Benz Concept EQA koncepciniame modelyje yra du elektriniai varikliai, kurių bendras pajėgumas siekia virš 268 arklio galių. Vienas elektrinis variklis valdo priekinius ratus, na o kitas - galinius, tad vienu metu yra varomi visi keturi ratai ir nuo nulio iki šimto kilometrų per valandą greitis yra pasiekiamas per maždaug penkias sekundes. Teigiama, kad šiuo pilnai įkrautu elektromobiliu galima nuvažiuoti apie keturis šimtus kilometrų, na o mažiau nei dešimt minučių įkrovimo reikia tam, kad šis automobilis po to galėtų nuvažiuoti šimtą kilometrų.

„Mūsų elektrinė iniciatyva įsibėgėja, iki 2022 metų Mercedes-Benz Cars rinkoje pradės eksploatuoti daugiau kaip dešimt visiškai elektrinių savo transporto priemonių. Mercedes-Benz Concept EQA įrodo, kad mes rimtai žiūrime į tai, kad visame portfelyje įvesti elektrinį mobilumą“ - sakė Daimler AG valdybos pirmininkas ir Mercedes-Benz Cars vadovas Dr. Dieter Zetsche.

Audi Aicon Concept

Šių metų Frankfurto automobilių parodoje Vokietijos automobilių gamintoja Audi pristatė savo Aicon Concept koncepcinį modelį. Ši kompanija kalbant apie ateitį orientuojasi į savaime pačius važiuojančius automobilius, kuriuos aktyviai testavo visame pasaulyje.

Kaip skelbiama, šiame Audi Aicon Concept koncepciniame modelyje yra keturi elektriniai varikliai, t.y. kaip jau supratote kiekvienam ratui atskirai po variklį. Bendras pasiekiamas pajėgumas siekia apie 349 arklio galias. Pakrautas elektromobilis yra pajėgus nuvažiuoti 700 - 800 kilometrų. Per trisdešimt minučių yra pakraunama maždaug aštuoniasdešimt procentų baterijos.

„Audi Aicon yra visiškai gerai pasirengęs savo pagrindinei užduočiai: pasiūlyti maksimalų komfortą, ryšių technologijas ir laisvę keleiviams ilgoje kelionėje. Jame sujungtas autonominis važiavimas miesto aplinkoje ir greitkelyje su precedento neturinčiu elektra varomu važiavimo greičiu. Po Aicon seks tolesni daugiafunkciniai Audi modeliai, kurių kiekvienas turi savo specializuotą discipliną, užtikrinant, kad transporto priemonių asortimentas su keturiais žiedais išliktų toks pat įvairus kaip ir įspūdingas“ - rašoma Audi pranešime.

Renault Symbioz Concept

Prancūzijos automobilių gamintoja Renault pristatė savo koncepcinį Symbioz Concept modelį. Tai autonominis visiškai elektrinis sedanas, kuris taip pat gali tarnauti kaip kambarys jūsų namuose.

Šiame Renault Symbioz Concept koncepciniame modelyje yra du elektriniai varikliai, kurie varo galinius ratus, o baterijos laiko energiją automobilio grindyse. Renault į ateities elektrinius automobilius žiūri kaip į mobiliuosius energijos saugojimo paketus, kurie gali tarnauti tiek automobiliui, tiek ir namams. Kaip pavyzdys, kaip abu jie gali būti sujungti viename protingame energetiniame tinkle, Renault teigia, kad Symbioz gali laikinai piko valandomis teikti energiją namams arba tuomet, kai laikinai nėra kito šaltinio.

Renault Symbioz Concept taip pat gali būti naudojamas savininko gyvenamosios vietos pratęsimui. Šis modelis turi ištraukiamą prietaisų skydelį ir sėdynes, kurios gali pasisukti traukinio stiliumi veidas į veidą, kad būtų galima sukurti tam tikrą pokalbio atmosferą. Jame įmontuota daug naujausių išmaniųjų technologijų, tačiau tuo pačiu nėra skelbiama kada tai galėtų pavirsti į gamybinę versiją, kuri būtų prieinama potencialiems pirkėjams.

Volkswagen I.D. Crozz II Concept

Volkswagen nori, kad visi sužinotų, jog jis gamins ir elektromobilius. Savo namų Frankfurto automobilių parodoje ši bendrovė pristatė savo naują elektrinį Volkswagen I.D. Crozz II Concept koncepcinį modelį. Tai maždaug Tiguan dydžio keturių durų krosoveris kupė su dviem elektriniais varikliais bei 83-kW baterijų paketu sumontuotu tarp ašių.

201 arklio galios galinis variklis yra pagrindinis pavaros šaltinis, na o 101 arklio galios priekyje suteikia papildomos galios. Skelbiama, kad pakrautas elektromobilis yra pajėgus nuvažiuoti net penkis šimtus kilometrų.

Vokietijos automobilių gamintoja Volkswagen patvirtino, jog sulauksime I.D. Crozz II modelio gamybinės versijos, na o prekyboje šis automobilis pasirodys jau 2020 metais.

Parengta remiantis užsienio internetiniais tinklapiais