Verslo ir rinkų naujienos » M.Draghi: per anksti skelbti apie ECB politikos sėkmę


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2017-05-10 17:15.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=25299


Vis dar per anksti, kad būtų galima paskelbti apie Europos Centrinio banko vykdomos skatinamosios monetarinės politikos sėkmę, pareiškė šio banko vadovas Mario Draghi.

Jis mano, kad jo vadovaujamo banko darbas, nepaisant to, jog euro zonos ekonomika vis labiau atsigauna ir stiprėja, dar nėra baigtas.

„Ekonomikos atsigavimas išsivystė iš trapaus, netolygus ir vidutinio į plataus masto augimą. Tačiau dar yra per anksti paskelbti apie sėkmę“ - pareiškė Mario Draghi.

Šiuo metu Europos Centrinio banko atstovai svarsto apie tai, kaip informuoti apie laipsnišką ekonomikos stimuliavimo panaikinimą.

„Gaunami duomenys patvirtina, kad ciklinis euro zonos ekonomikos atsigavimas stiprėja, ir kad smukimo rizika dar labiau sumažėjo. Tačiau pagrindinės infliacijos spaudimas ir toliau lieka nedidelis ir dar turi parodyti įtikinamą didėjimo tendenciją“ - sakė Europos Centrinio banko vadovas.

„Mūsų pinigų politika buvo sėkminga. Kyla klausimas, ar jau metas pasitraukti, ar metas apie tai pagalvoti ar ne? Šis laikas dar neatėjo. Tai nutiks, kai infliacija bus tvari, išsilaikanti visoje euro zonoje“ - pabrėžė Mario Draghi.

Artimiausias Europos Centrinio banko atstovų posėdis bus surengtas birželio aštuntą dieną Taline.