Verslo ir rinkų naujienos » W.Buffett: Buvau per kvailas, kad įvertinčiau Amazon


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2017-05-08 17:08.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=25286


Legendinis investuotojas Warren Buffett pripažino, jog jis padarė klaidą investuodamas į informacinių technologijų milžinę IBM, nes vietoj to reikėjo rinktis kitas didesnį potencialą turinčias šio sektoriaus atstoves, t.y. Amazon arba Google.

Metiniame susitikime su Berkshire Hathaway akcininkais minimas investuotojas ir milijardierius teigė, jog suklydo, kai prieš daugelį metų nenupirko Google akcijų, kuomet ši iš jam priklausančios draudimo kompanijos Geico už reklamos paspaudimą imdavo po 10 - 11 dolerių.

Jis taip pat teigė, jog ignoravo ir kitas technologijų sektoriaus atstoves, kurių akcijos per pastaruosius kelis metus stipriai pabrango, nes tiesiog nesuprato jų veiklos sričių. Warren Buffett pripažino, jog nepajėgė įvertinti tą vertę, kurią iš pradžių siūlė šios įmonės.

„Jeigu aš būčiau priverstas pirkti arba šortinti Google akcijas, aš jas pirkčiau, taip pat ir su Amazon. Bet tai kiek sunku nupirkti, kai žiūri į kažką X, kas parduodama už 10X“ - sakė legendinis investuotojas.

„Aš buvau per kvailas suprasti. Aš nemaniau, kad Bezos pavyks tokiu mastu. Mes nepakankamai įvertinome planus, įgyvendinimą“ - teigė Warren Buffett bei pridėjo, kad jie su partneriu Charlie Munger praleido daug gerų galimybių, ir taip bus ir toliau, nes tiesiog neįmanoma visomis pasinaudoti.