Straipsniai » Atsipalaidavimui » Niujorko 2017 metų tarptautinė automobilių paroda

Šių metų balandžio 14 - 23 dienomis Niujorke jau net 117 kartą rengiama tradicinė tarptautinė automobilių paroda. Tai paskutinė galimybė šiame pusmetyje automobilių gamintojams iš viso pasaulio pristatyti savo naujausius automobilių modeliu
Autorius: traders.lt, Parašyta: 2017-04-22 01:12.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=25204


Šių metų balandžio 14 - 23 dienomis Niujorke jau net 117 kartą rengiama tradicinė tarptautinė automobilių paroda. Tai paskutinė galimybė šiame pusmetyje automobilių gamintojams iš viso pasaulio pristatyti savo naujausius automobilių modelius ir idėjas, nes kitos didžiosios pasaulinės automobilių parodos bus surengtos tik rudenį. Tad šįkart traders.lt portalo lankytojams laisvalaikio rubrikoje siūlome pasižvalgyti po Niujorko 2017 metų tarptautinę automobilių parodą.

2018 Lincoln Navigator

Šių metų Niujorko tarptautinėje automobilių parodoje debiutavo 2018 Lincoln Navigator modelis. Naujasis Navigator skirtas didelių prabangių visureigių segmentui. Šis modelis yra labai panašus į koncepcinį, kuris buvo pristatytas prieš metus, tiesa, durys atsidaro tradiciškai. Dėl panaudoto aliuminio šis naujasis automobilis yra lengvesnis už pirmtaką.

2018 Lincoln Navigator automobilyje įmontuotas dvigubas turbo 3.5 litrų V6 variklis, kurio pajėgumas 450 arklio galių bei įdiegta dešimties greičių automatinė pavarų dėžė. Šiame modelyje pagrindinis dėmesys skiriamas derinant šiuolaikišką prabangą su pažangiomis technologijomis.

Skelbiama, kad šis naujasis 2018 Lincoln Navigator modelis prekyboje turėtų pasirodyti jau šį rudenį, tiesa, bent kol kas nėra pateikiama kokia galėtų būti jo pradinė kaina.

2018 Jeep Grand Cherokee Trackhawk

Amerikoje vykstančioje automobilių parodoje sulaukėme 2018 Jeep Grand Cherokee Trackhawk modelio debiuto. Kaip skelbiama, tai nuo šiol yra pats galingiausias visureigis pasaulyje.

Šiame automobilyje įmontuoto 6.2 litrų V-8 variklio pajėgumas siekia net 707 arklio galias, be to, įdiegta aštuonių greičių automatinė pavarų dėžė. Nuo nulio iki 100 kilometrų per valandą greitis yra pasiekiamas per 3.5 sekundes, na o maksimalus greitis, kurį pasiekia šis modelis sudaro 290 kilometrų per valandą.

Kol kas 2018 Jeep Grand Cherokee Trackhawk modelio pradinė kaina nebuvo paskelbta, tačiau prekyboje jis turėtų pasirodyti dar šiais metais, t.y. per paskutinį 2017 metų ketvirtį.

2018 Hyundai Sonata

Pietų Korėjos automobilių gamintoja Hyundai pristatė savo atnaujintą modelį Sonata. Sedano modelis buvo atnaujintas tiek išorėje, tiek viduje.

Korėjos automobilių gamintoja siekia vidutinio dydžio šeimos sedano segmente "apibrėžti etaloną".

2018 Hyundai Sonata modelyje įmontuotas dviejų litrų keturių cilindrų variklis, kurio pajėgumas 245 arklio galios bei įdiegta aštuonių pavarų greičių dėžė, t.y. dviem pavarom daugiau nei anksčiau.

Nėra skelbiama nei 2018 Hyundai Sonata modelio pradinė kaina, nei kada jis pasirodys prekyboje.

2018 Acura TLX

Niujorko 2017 metų tarptautinėje automobilių parodoje debiutavo 2018 Acura TLX modelis. Automobilis pasižymi atnaujintu modernesniu ir labiau patrauklesniu dizainu.

„Mes tikrai atnaujinome požiūrį į stilių, emocijas ir buvimą kelyje, efektyvesnis bendravimas su TLX dinaminiais gebėjimais“ - sakė Acura viceprezidentas Jon Ikeda.

Potencialiems šio automobilio pirkėjams siūlomi du variklių variantai, t.y. 2.4 litrų keturių cilindrų bei 206 arklio galių ir galingesnis, t.y. 3.5 litrų V6 bei 290 arklio galių variklis. Pirmuoju atveju bus įdiegta aštuonių greičių dvigubos sankabos automatinė pavarų dėžė, na o antruoju atveju - devynių greičių.

2018 Acura TLX modelis prekyboje turėtų pasirodyti jau už kelių mėnesių, t.y. birželį, tačiau pradinė jo kaina kol kas nėra skelbiama, bet turėtų siekti apie 33 tūkstančius dolerių.

2018 Nissan GT-R Track Edition

Japonijos automobilių gamintoja Nissan pristatė savo Nissan GT-R Track Edition modelį, kuris kaip skelbiama užims vietą tarp GT-R Premium ir NISMO modelių ir bus kiek patobulinta versija.

Šiame 2018 Nissan GT-R Track Edition automobilyje įmontuotas standartinis 3.8 litrų dvigubas turbo V6 variklis, kurio pajėgumas 565 arklio galios bei įdiegta šešių greičių dvigubos sankabos pavarų dėžė. Daugiau jokios esminės informacijos apie šio modelio charakteristikas nėra pateikiama.

Pradinė šio 2018 Nissan GT-R Track Edition modelio kaina siekia 129,585 tūkstančius dolerių, prekyboje jis turėtų pasirodyti šių metų pabaigoje, na o norintys jį įsigyti turėtų pateikti išankstinius užsakymus.

2018 Dodge Challenger SRT Demon

Šių metų Niujorko automobilių parodoje sulaukėme 2018 Dodge Challenger SRT Demon modelio debiuto. Kaip skelbiama, tai galingiausias kada nors pagamintas tokio tipo automobilis.

Šiame modelyje įmontuotas 6.2 litrų HEMI Demon V8 variklis, kurio pajėgumas 840 arklio galių. Tai tuo pačiu tai galingiausias kada nors pagamintas V8 tipo variklis, kuris skirtas gamybiniam modeliui. Nuo nulio iki 100 kilometrų per valandą greitis yra pasiekiamas vos per 2.3 sekundes.

2018 Dodge Challenger SRT Demon modelio gamyba prasidės šių metų vasarą, na o jau rudenį jie bus pristatyti pirmiesiems pirkėjams. Iš viso jų bus pagaminta tik 3300. Trys tūkstančiai iš jų bus skirti Amerikos rinkai, na o trys šimtai - Kanados.

Subaru Ascent Concept

Subaru Niujorko automobilių parodoje pristatė savo Ascent Concept koncepcinį modelį, kurio gamybai panaudota nauja pasaulinė kompanijos platforma, na o jo funkcijos ir stilius labiau atitinka esamus automobilių gamintojo modelius.

„Per pastaruosius kelerius metus rinka gerokai pasikeitė. Šis automobilis daug labiau atitinka tai, ko šiandien nori vartotojai. Dydis yra svarbus, ankstesnis Tribeca modelis buvo per mažas ir per brangus“ - sakė Subaru atstovas Ted Lalka.

Nors pati kompanija neskelbia ar šis Subaru Ascent Concept koncepcinis modelis taps gamybine versija, tačiau spėjama, kad panaši ar kiek modifikuota šio modelio versija prekyboje gali pasirodyti jau kitais metais.

Toyota FT-4X Concept

Šių metų Niujorko automobilių parodoje debiutavo Japonijos automobilių gamintojos Toyota FT-4X Concept koncepcinis modelis, kuris gali būti FJ Cruiser modelio įpėdinis. Šio koncepcinio modelio išorinis dizainas, kaip beje ir vidus, iš tiesų yra išskirtinis, naujoviškas ir futuristinis.

„Toyota FT-4X yra ne tik koncepcija, kur stilius atitinka funkciją, tai turininga, žavinga ir įdomi patirtis, kuri prideda tikrą malonumą ir patogumą kelionėje. Mes sutelkėme dėmesį į tai, kaip krosoveris gali pridėti įdomumo ir vertės atsitiktiniams nuotykiams tiek mieste, tiek už jo ribų, mes galvojome apie tai, kaip kas nors tai galėtų panaudoti ir ką jiems patiktų daryti“ - sakė šio modelio sumanytojas Kevin Hunter.

Daugiau jokių esminių detalių apie šį Toyota FT-4X Concept koncepcinį modelį nėra pateikiama.

Parengta remiantis užsienio internetiniais tinklapiais