Verslo ir rinkų naujienos » Pastebimai smuktelėjo Lenovo Group pelnas


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2017-02-16 14:26.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=24885


Didžiausia pasaulyje kompiuterių gamintoja Lenovo Group pristatė savo šių finansinių metų trečiojo ketvirčio veiklos rezultatus. Dėl itin didelės konkurencijos tiek kompiuterių, tiek išmaniųjų telefonų rinkoje, jos veiklos rezultatai suprastėjo, na o pelnas krito labiau nei laukta.

Per praėjusį ketvirtį minimos bendrovės pajamos siekė 12,169 mlrd. dolerių, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo šešiais procentais mažiau. Tiesa, analitikai prognozavo, jog pajamos smuks dar labiau, t.y. iki vidutiniškai 11,7 mlrd. dolerių.

Per minimą laikotarpį Lenovo Group veiklos pelnas krito 64 procentais iki 138 mln. dolerių, o grynasis tenkantis akcininkams susitraukė daugiau nei dviem trečdaliais iki 98 mln. dolerių. Analitikai tikėjosi, jog ketvirčio grynasis pelnas bus gerokai didesnis ir sudarys vidutiniškai 145,9 mln. dolerių.

Bendrai per šios kompanijos šių finansinių metų pirmus devynis mėnesius jos pajamos siekia 33,456 mlrd. dolerių, veiklos pelnas sudaro 598 mln. dolerių, o grynasis pelnas siekia 428 mln. dolerių.

Palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, pajamos smuktelėjo šešiais procentais, o veikla prieš metus buvo nuostolinga, t.y. veiklos nuostolis siekė 309 mln. dolerių, o grynasis - 308 mln. dolerių.

Nuo šių metų pradžios Lenovo Group akcijos pabrango keturiais procentais, o per pastaruosius vienerius metus jos atpigo 26,8 procento.


Lenovo akcijos nuo 2015 metų gegužės buvo nuosmukio kanale ir nuo to laiko gerokai atpigo, tačiau praėjusių metų pabaigoje ištrūko iš šio kritimo kanalo. Ar tai bus tvarus reiškinys ir ar užsibaigė buvęs akcijų kainos kritimas sužinosime artimiausioje ateityje. Kol kas esame savotiškoje konsolidacinėje fazėje.