Verslo ir rinkų naujienos » „Fisrt North“ patarėjai pradeda kalbas su bendrovėmis


Autorius: JT Naujienos, Parašyta: 2008-02-07 09:34.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=2395


Galimybe platinti akcijas alternatyvioje vertybinių popierių rinkoje „First North“ jau domisi per dešimt Lietuvos bendrovių. Tačiau neramios nuotaikos akcijų biržose jaukia jų planus ir verčia ieškoti kitų galimų kapitalo pritraukimo būdų, praneša dienraštis „Verslo žinios“.

Šiuo metu 11 įmonių gavo sertifikuoto „First North“ rinkos patarėjo statusą. „Verslo žinioms“ apklausus jų atstovus paaiškėjo, kad beveik pusė patarėjų jau derasi su savo klientais dėl akcijų išplatinimo alternatyvioje vertybinių popierių rinkoje (AVPR). Tokia galimybe domisi daugiau kaip dešimt įmonių, tačiau bendrovių pavadinimai neskelbiami.

„Atėjimu į AVPR mūsų įmonėje domėjosi nuo 5 iki 10 bendrovių“, – sako Daiva Rakauskaitė, „Strata“ vadovė, Finansų analitikų asociacijos prezidentė. Jos teigimu, ši rinka labiau domina jaunas bendroves iš įvairių sektorių, dažniau – paslaugų. Mat tokių bendrovių vadovai ar akcininkai labiau domisi rinkomis ir naujausiomis galimybėmis.

Šarūnas Skyrius, investicinio banko GILD partneris, teigia, kad dėl akcijų kotiravimo AVPR su keliomis įmonėmis kalbėjosi dar vasarą, o atėjimą į šią biržą planuoja bent 3 įmonės. Porą klientų turintis minėjo ir Alius Jakubėlis, „Orion Securities“ vadovas, tiek pat suskaičiavo ir Dangirutis Janušas, „Verslo konsultacijų spektras“ direktorius.