Verslo ir rinkų naujienos » JAV recesija bus gilesnė nei manyta


Autorius: JT Naujienos, Parašyta: 2008-02-06 10:57.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=2384


JAV kompanijos, kurios iki šiol jau sumažino savo išlaidavimą, plėtros planus bei personalo didinimą, dabar turės dar labiau susiveržti diržus. Antradienį paskelbta ISM instituto paslaugų sektoriaus ataskaita rodo, kad JAV jau yra tikroje recesijos būsenoje, teigia naujienų agentūra „Reuters“.

Įsivažiavus JAV būsto rinkos krizei ir sumažėjus gamintojų gaminamų produktų paklausai kompanijos nuo apatinio trikotažo gamybos iki industrinės įrangos gamintojų buvo priversti mažinti etatų skaičių, uždaryti atskirus padalinius, bei mažinti atsargų skaičių.

„Mes ir toliau matome didėjantį taupymą bei išlaidų mažinimą“, - „Reuters“ teigia „Clover Capital Management“ fondų valdytojas Matthew Kaufler. „Skaičiai rodo, kad JAV atsidūrė gilesnėje krizėje nei buvo anksčiau manyta“, - pridūrė jis.

„FTN Financial“ vyriausiasis ekonomistas Christopher Low teigia, kad ISM instituto paskelbtas indeksas parodo, jo recesija gali būti gilesnė nei 2001 metais. „Verslo aktyvumo lygis nukrito iki beprecendentinio lygio. Vasario mėnesį galime pamatyti gamybos sustabdymų bangą.