Verslo ir rinkų naujienos » Europos rinkos antradienį taip pat fiksavo nuosmukį


Autorius: JT Naujienos, Parašyta: 2008-02-06 09:18.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=2380


Europos akcijų rinkos taip pat labai neigiamai sureagavo į JAV ISM instituto paskelbtą paslaugų sektoriaus indeksą, kuris rodo sulėtėjimą iki 2001 metų lygmens. Negatyvių emocijų pridėjo ir banko „JP Morgan“ akcijų rekomendacijų sumažinimas tokiems bankams kaip „Credit Suisse“, „UBS“ bei „Deutche Bank“.

Londono „FTSE 100“ indeksas nukrito 2,63 proc., Frankfurto „DAX“ indeksas leidosi 3,36 proc., o Paryžiaus „CAC 40“ smuko net 3,96 procentus.

Analitikai teigia, kad kreditų krizė jau išsiplėtė iš finansinio į kitus ekonomikos sektorius ir tai yra didesnė grėsmė nei JAV recesija. Todėl visi dabar su nekantrumu laukia kaip pasielgs ir ką pasakys centriniai Anglijos bei Europos bankai.

Antrajai pagal dydį Europos naftos kompanijai „BP“ paskelbus apie sumažėjusius ketvirtojo ketvirčio veiklos rezultatus, jos akcijos pabrango 0,2 procento. Taip investuotojai sureagavo į kompanijos pranešimą apie dividendų didinimą.

D. Britanijos „Northern Rock“ akcijos pabrango 2,3 proc. po to kai iš perėmimo kovos pasitraukė investicinė kompanija „Olivant“.