Vis labiau brangsta cukrus

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2016-06-17 15:33 Komentarai: (1)
Šiandien žaliavų biržoje cukrus ir vėl toliau brangsta, na o jo kaina pakilo iki aukščiausio lygio per pastaruosius daugiau nei du su puse metų. Kaip ir įprasta kalbant apie žaliavas, cukraus brangimą lemia nerimas dėl jo pasiūlos.

Rinkos dalyviai nerimauja dėl šios žaliavos tiekimo iš Brazilijos. Šioje šalyje vyrauja stiprūs lietūs, kurie pavėlino cukranendrių derlių, tad dėl šios priežasties per antrą gegužės pusę cukraus gamyba sumažėjo daugiau nei penkiolika procentų.

Brazilija yra didžiausia pasaulyje cukraus gamintoja, tad rinkos dalyvių nerimas dėl pasiūlos sumažėjimo yra pagrįstas.

Po pietų cukrus buvo pabrangęs virš vieno procento iki beveik dvidešimties centų už svarą, t.y. kainos lygis kuris prieš tai buvo fiksuojamas tik 2013 metų spalio mėnesį.

Bendrai nuo šių metų pradžios ši žaliava dėl nerimo, jog sumažės jos pasiūla, jau pabrango beveik trečdaliu, arba labiausiai tarp žemės ūkio kultūrų, o per pastaruosius vienerius metus cukraus kaina žaliavų biržoje pašoko net 75,9 procento.

Kalbant apie kitas žemės ūkio kultūras arba žaliavas, tai nuo šių metų pradžios kakava atpigo apie keturis procentus, kava pabrango dvylika procentų, kviečių kaina pakilo apie du procentus, ryžių smuko virš dviejų procentų, na o kukurūzai pabrango net penktadaliu.
 
1.   Parašė mariukas2   2018-04-25 14:37  

gal reiktų pradėti užsipirkti, ką kolegos manot?