Auga juanio populiarumas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2015-10-07 14:59 Komentarai: (0)
Kinijos nacionalinė valiuta juanis aplenkė Japonijos nacionalinę valiutą jeną ir dabar būtent ši valiuta pasaulyje mokėjimuose yra ketvirta pagal populiarumą. Prognozuojama, kad ši tendencija bus tvari.

Pasaulinė tarpbankinių finansinių telekomunikacijų organizacija pranešė, jog per rugpjūtį globalių operacijų atliktų juaniais dalis pakilo iki 2,79 procento, kai mėnesį prieš tai dar siekė 2,34 procento.

Kalbant apie pasaulinę akredityvų emisiją, tai juaniui šioje srityje teko 9,1 procento dalis, kai tuo tarpu Amerikos dolerio dalis siekė 80,1 procento.

Kinijos valdžia pageidauja, kad juanis kuo greičiau taptų rezervine valiuta. Tarptautinis Valiutos Fondas jau netrukus rengiasi atlikti du kartus per dešimtmetį vykdomą specialiųjų skolinimosi teisių (SDR) krepšelio, kurį šiuo metu sudaro Amerikos doleris, euras, jena ir svaras, peržiūrą. Kinijos valdžia norėtų, kad juanis taip pat įeitų į šio krepšelio sudėtį.

Pasak Standard Chartered analitikų, tai galėtų lemti vieno trilijono dolerių vertės investicijų į juanį antplūdį.

„Duomenys yra pozityvūs, tad didėja tikimybė, jog juanis pateks į SDR krepšelį“ - pareiškė DBS Group Holdings ekonomistas Honkonge Nathan Chow, kuris dar sausį prognozavo, kad juanis šiais metais pagal populiarumą aplenks jeną.

„Tai rodo, jog taip vadinama devalvacija rugpjūtį, kuri kalbant apie vertę nebuvo didelė, ne lėmė to, jog žmonės nustojo naudoti juanį“ - pridėjo jis.

Nuo šių metų pradžios doleris juanio atžvilgiu pabrango dviem procentais, o euras atpigo 5,8 procento.
 
Dar nėra komentarų