Verslo ir rinkų naujienos » A.Merkel: Volkswagen skandalas neturės įtakos šalies reputacijai


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2015-10-05 17:34.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=21895


Vokietijos Kanclerė Angela Merkel pripažino, jog skandalas susijęs su šalies automobilių gamintoja Volkswagen, buvo netikėtas ir drastiškas, tačiau tai neturės įtakos Vokietijos, kaip geros vietos verslui, suvokimui.

„Tikiu, jog Vokietijos ekonomikos reputacija, ir pasitikėjimas ja nebuvo prarasti ir vis dar esame vertinami kaip šalis, kur gera užsiimti verslu” - teigė ji.

Tuo pačiu Vokietijos Kanclerė Angela Merkel išreiškė viltį, kad automobilių gamintoja išaiškins visas abejones, kurios pastaruoju metu kilo dėl jos verslo.

Tuo tarpu Europos sąjungos parlamento pirmininkas Martin Schulz mano, kad šis skandalas be jokios abejonės paveiks didžiausią euro zonoje Vokietijos ekonomiką, tačiau tuo pačiu jis nemano, jog dėl to žlugs Volkswagen bendrovė.

„Tai rimtas smūgis Vokietijos ekonomikai kaip visumai. Manau, kad Volkswagen yra stipri kompanija, kuri turi rimtą galimybę išgyventi šią krizę” - sakė jis.

Blackstone Group vadovas Steve Schwarzman taip pat mano, kad Volkswagen skandalas susijęs su šios kompanijos pagamintų dyzeliu varomų automobilių suklastotu išmetamų teršalų kiekiu, nekelia grėsmės šios bendrovės egzistavimui.

Žinoma, jis pripažįsta, kad trumpuoju laikotarpiu tiek šios bendrovės akcijų kaina, tiek akcininkai patirs neigiamas skandalo pasekmes, tačiau ilgalaikėje perspektyvoje kompanija turi lojalius klientus, kurių kiekis yra didelis, tad tai yra žymus palaikymas, kuris garantuos aukštą pardavimų lygį.

„Žinoma, mes susiduriame su herojiška problema, tačiau bendrovė kuria puikius produktus, kuriuos itin palankiai vertina vartotojai. Tačiau tikriausiai mūsų laukia ilgos kovos teisinėje srityje, ir tai nebus geras laikas esamiems Vokietijos kompanijos akcijų turėtojams” - reziumavo investicinės kompanijos Blackstone Group vadovas Steve Schwarzman.

Šiandien artėjant prekybos sesijai į pabaigą bei esant pozityvioms bendroms nuotaikoms rinkoje už vieną Volkswagen akciją buvo mokama po 93.91 eurą, arba 1,68 procento daugiau nei ankstesnės prekybos sesijos metu. Per pastarąjį vieno mėnesio laikotarpį šios bendrovės akcijos atpigo virš keturiasdešimt procentų, o nuo metų pradžios jų vertė susitraukė net penkiasdešimt procentų.