Straipsniai » Verslas » Verslo ABC: Dešimt patarimų jauniesiems pradedantiems verslininkams


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2015-06-19 21:37.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=21246


Kai kurias šiuo metu labai gerai žinomas ir pelningas bendroves įkūrė jauni verslininkai - studentai. Microsoft istorija prasidėjo Bill Gates Harvardo universiteto bendrabučio kambaryje, Google pradžia buvo Stanfordo universitete kaip dviejų doktorantūros studentų Sergey Brin ir Larry Page kompiuterių mokslo projektas, na o naujausias itin sėkmingo jaunojo verslininko pavyzdys - tai Mark Zuckerberg ir jo socialinis tinklapis Facebook. Be to, tokių ir panašių pavyzdžių yra begalės.

Net jei jūs neketinate būti kitu Bill Gates bei gal tiesiog norite užsidirbti papildomų pinigų vasaros metu, jūs, kaip jaunas verslininkas išbandantis verslo sritį, turite mokėti susidoroti su kai kuriais išskirtiniais iššūkiais. Taigi, pateikiame dešimt patarimų jauniesiems pradedantiems verslininkams:

Daryk tai ką mėgsti

Visi sėkmingi jaunieji verslininkai turi vieną bendrą bruožą - verslų savininkams patinka tai, ką jie daro. Taigi, pasirinkite verslo idėją, kuri atitinka ir yra suderinta su jūsų interesais, nesvarbu kokie jie yra.

Žinok ko nori

Ar pasiruošęs skirti visą pagrindinį dėmesį savo verslui? Ar tai bus tik papildoma veikla? Gebėjimas atsakyti į šiuos klausimus jums padės organizuojant jūsų laiką ir nusistatant prioritetus.

Būk radikalus

Jaunų žmonių mąstymas yra šviežias, originalus ir pilnas energijos. Nebijokite pabandyti kažką, ko niekas dar nebandė padaryti, sukurkite visiškai naują nestandartinį produktą, arba supurtykite esamą rinką pakeisdami veiksnius (pavyzdžiui, tiekimo ar pristatymo modelius), kuriuos esamos rinkoje įmonės laiko savaime suprantamu dalyku.

Bet laikykis taisyklių

Buvimas jaunu pradedančiu verslininku neatleidžia jus nuo verslo registravimo, buhalterijos vedimo ir mokesčių mokėjimo. Laikydamiesi šių paprastų taisyklių dabar, jūs išvengsite teisinių ir administracinių problemų vėliau.

Valdyk savo laiką

Užsiėmimas verslu ir tuo pačiu mokymasis, tai gan įtempta ir sudėtinga. Norint suprasti geriau, ko iš jūsų reikalauja atskiri verslininko ir studento vaidmenys, reikalingi planavimo ir organizavimo įrankiai, kurie tuo pačiu padės efektyviai valdyti jūsų laiką.

Naudokis mokslo įstaigos ištekliais

Buvimas studentu - tai nėra kliūtis verslui, priešingai, tai gali būti privalumas. Jūsų mokslo įstaiga jums siūlo nemokamus kompiuterius ir interneto ryšį, be to, čia galite sutikti potencialių darbuotojų ar verslo partnerių bei profesorių, kurie mielai pasidalins savo žiniomis ir patirtimi su jumis. Jūs tiesiog esate apsuptas ištekliais ir žmonėmis, tad maksimaliai išnaudokite esamą situaciją.

Rask globėją

Verslo kelio pradžioje tinkamus ir teisingus sprendimus jums gali padėti priimti globėjas ar patarėjas turintis patirties. Jis padės jums suprasti riziką ir iššūkius verslui, įvertins jūsų idėjas bei tuo pačiu padės jums surasti investuotojus jūsų įmonei.

Išnaudok interneto išteklius

Jūsų kompiuteris gali prijungti jus prie šimtų internetinių išteklių skirtų jauniems verslininkams. Pasinerkite į šiuos išteklius, jie padės įkvėpti jus, nurodys kryptį bei motyvuos.

Būk geras pats sau

Nepriklausomai nuo to, kaip organizuoti ir entuziastingi esate, pasitaikys dienų, kurios bus sudėtingos ir sukrės jus. Nebijokite atsitraukti nuo darbo ir daryti viską, kas jus atpalaiduoja. Nesvarbu ar tai būtų mankšta ar tai būtų sportas, gerų draugų kompanija ar rami diena ir meditavimas paplūdimyje, pasinaudokite galimybėmis daryti tai, kas jus nuteikia maloniai bei subalansuokite savo pareigas su poilsiu bei atsipalaidavimu.

Pasitikrink savo mentalitetą

Viena iš problemų, kurios gali varginti jaunuosius verslininkus - tai psichikos užsiblokavimas, kaip pasakytų Nike - tiesiog to darymui. Mes visi užaugome girdėdami istorijas apie interneto milijardierius, turtingus jaunus aktorius ir kitų pasakojimų apie įspūdingas vienos nakties sėkmes. Žinant, kaip kitiems žmonėms gerai sekėsi versle ir kaip greit jie pasiekė viršūnę, tai gali neigiamai paveikti ir nuvilti. Kai kurie jaunieji verslininkai atsižvelgę į tai gali prarasti pasitikėjimą ir jie gali pradėti nenorėti pradėti verslo, nebent tai būtų kažkas naujo ir inovatyvaus, kaip pavyzdžiui, YouTube.

Tai išbandymas, t.y. savarankiškas pačio savęs nugalėjimo mentalitetas. Kovokite su tuo primindami sau, kad jūs konkuruojate su niekuo kitu, o tik su pačiu savimi. Nesvarbu kas tai bebūtų, tiesiog užsiimkite šiuo verslu dabar, t.y. darykite tai, ką šiuo metu galite. Svarbu tiesiog pradėti.

Esmė tame, kad jūs galbūt daugiau niekad neturėsite tiek daug energijos, išteklių ir motyvacijos pradėti savo verslą, tad pasinaudokite šią galimybę ir pradėkite veikti.

Parengta remiantis užsienio internetiniais tinklapiais