Verslo ir rinkų naujienos » Buliaus rinka eina į pabaigą


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2015-05-27 12:39.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=21085


Investicinės kompanijos Janus Capital Group fondų valdytojas Bill Gross įspėja, kad burbulai finansų rinkose netrukus sprogs, na o buliaus rinka eina į pabaigą. Tiesa, jis nemano, jog sulauksime kracho.

„Manau, kad trisdešimt penkerių metų trukmės bulių rinka obligacijų ir akcijų rinkose artėja prie pabaigos. Dabar kai kalbama kažkas panašaus, tai tarsi turėti omenyje krachą. Tačiau taip nebūtinai turėtų būti. Tikriausiai, kaip pasakė T. S. Eliot, tai pasibaigs korekcija, o ne sprogimu“ - sakė Bill Gross.

Jis taip pat mano, jog ilgas žemų palūkanų normų laikotarpis pakenkė ekonomikai.

„Taupančioji ekonomikos dalis buvo sunaikinta“ - pabrėžė investicinės kompanijos Janus Capital Group fondų valdytojas.

Taigi, ką turėtų daryti vidutines pajamas gaunantis žmogus?

„Daugiau taupyti. Investuotojas galėtų prisiimti daugiau rizikos. Aš to nerekomenduočiau, tačiau būtent tai daro investuotojai, o tai rodo, jog egzistuoja burbulas“ - teigė jis.

Bill Gross prognozuoja, kad Amerikos Federalinis Rezervų bankas netrukus padidins bazinę palūkanų normą.

„Tikėtina, jog šiais metais. Kai sergi ir guli lovoje dvidešimt keturias valandas per parą, tam tikru metu tiesiog norisi atsikelti ir šiek tiek pavaikščioti po namus. Manau, kad Amerikos Federalinis Rezervų bankas nori kilstelti palūkanų normą iš faktiškai nulinio lygio vien tik tam, kad pasižiūrėti ar jau sveiksta“ - reziumavo investicinės kompanijos Janus Capital Group fondų valdytojas.